Frisør får kæmpebøde - havde indrettet salon derhjemme

En frisør fra Stenlille-området er blevet sigtet for at drive frisørsalon trods nedlukningen for at bremse coronasmitte. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En farvning af en kvindes hår får nu konsekvenser for en kvinde fra Stenlille-området. 

Tirsdag formiddag fik kvinden nemlig politiet på besøg og endte med at få en bøde på 10.000 kroner.  

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST. 

- Vi tog derud, fordi vi havde fået et tip om, at kvinden her havde en frisørsalon i sit hjem. Da vi kom derud, så fandt vi ganske rigtigt et rum indrettet til frisørsalon - med en kunde, der var ved at få farvet hår, siger Tom Stysiek til TV2 ØST. 

Nægtede

På grund af smittefaren fra coronavirus har en række virksomheder forbud mod at holde åbent i egne lokaler. Det gælder ud over frisører eksempelvis også massører og andre liberale servicefag, hvor man nødvendigvis må være tæt på sin kunde. 

- Kvinden nægtede, at hun drev frisørvirksomhed - men vi mener, at sagen er ret enkel. Vi arbejder på at få den sidste efterforskning på plads nu, så vi kan afslutte sagen, siger Tom Stysiek. 

Læs også
Frisør skal fortsat holde lukket: - Mit livsværk smuldrer
Læs også
Frisør skal fortsat holde lukket: - Mit livsværk smuldrer

10.000 kroner er den laveste bødetakst for overtrædelser foretaget af virksomheder. I gentagne tilfælde stiger bøden. 

Salon i eget hjem

Det er den første sag fra området, hvor reglerne i forbindelse med nedlukningen af Danmark ikke overholdes, oplyser politiet. 

- Folk passer jo meget på, og når de ser nogen, der ikke overholder reglerne, så ringer de til politiet. Vi skal jo passe ekstra meget på hinanden lige nu, siger Tom Stysiek. 

Betaler kvinden ikke bøden, så ventes sagen at ende i retten. 

Mens det ikke er lovligt at holde åbent i forretningens egne lokaler, så må frisørerne gerne klippe kunderne i kundernes eget hjem. Det er derimod ulovligt at indrette sit eget hjem som frisørsalon og få folk til at komme der.


Nyhedsoverblik