Jubel på Menstrup Kro: Udlændingene bliver væk - men danskerne har booket alt

Hotellerne i Region Sjælland har haft en bedre sommer end frygtet. Blandt andet på Hotel Menstrup Kro, hvor danskere i alle aldre har lagt vejen forbi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er 79 værelser på Hotel Menstrup Kro vest for Næstved, men nærmest ingen er ledige tirsdag aften.  

- Vi har faktisk næsten helt booket for i aften, siger hoteldirektør Lene Ulriksen og taler ind i den overraskende og uventede travlhed, hotellet i Næstved oplever og har oplevet de seneste måneder.

quote Det er da helt vildt dejligt, at vi har kunnet beholde den faste stab af medarbejdere

Lene Ulriksen, dirketør, Hotel Menstrup Kro

Det er på trods af, at coronavirussen ellers har sat sylespidsen ind i den danske hverdag og tvunget flere brancher ud i alvorlige blødninger. 

Særligt sommermånederne juli og august har været gode for Hotel Menstrup Kro, der ligger med en højere belægningsprocent end de to seneste år.

Kroen ligger i Menstrup vest for Næstved. Bygningen blev oprindeligt opført helt tilbag i 1693.
Kroen ligger i Menstrup vest for Næstved. Bygningen blev oprindeligt opført helt tilbag i 1693. Foto: Jacob Bagge Jensen - TV2 ØST

Hotellet plejer at have besøg af især svenskere og nordmænd, men i år har i stedet danskerne indlogeret sig på det sydvestsjællandske hotel grundet coronarestriktioner. Vel at mærke danskere fra et langt bredere aldersspektra, end hotellet er vant til.  

- Vi er som regel et 50-plus hotel, men det har været danskere i alle aldre, lige nede fra 20 og op til over 80, som har besøgt os, siger Lene Ulriksen.

Går imod landsdækkende tal

Hotel Menstrup Kro er ikke alene om at kunne fremvise flotte besøgstal fra i sommer blandt hoteller i Region Sjælland. 

Mens årets første måneder så skidt ud for hotelbranchen målt på overnatninger, så var der i Region Sjælland 
12 procent flere overnatninger i juli sammenlignet med sidste år og kun et lille fald på fire procent i august. 

Det er stik imod tallene på landsplan, hvor den negative kurve fortsatte ind i sommermånederne med et fald på 27 procent i juli og et fald på 39 procent i august, og hvor især de københavnske hoteller har lidt. 

quote - Vi er som regel et 50-plus hotel, men det har været danskere i alle aldre, lige nede fra tyve og op til over 80, som har besøgt os

Lene Ulriksen, direktør, Hotel Menstrup Kro

Ifølge direktør i turismeorganisationen Destination Sjælland Jens Müller skyldes det en omstillingsparathed fra hotellerne.

- Vi har set en hidtil uset omstillingsparathed for mange privatejede hoteller, som normalt har mange møde- og konferencegæster, men som har kunnet omstille sig til at kunne tage imod feriegæster, siger han. 

Han hæfter sig dog stadig ved, at Region Sjælland for hele året fortsat har et negativt overnatningstal. 

Så godt som alt var booket tirsdag aften - og personalet havde rasende travlt med at gøre klar til de mange gæster.
Så godt som alt var booket tirsdag aften - og personalet havde rasende travlt med at gøre klar til de mange gæster. Foto: Jacob Bagge Jensen - TV2 ØST

Er fortrøstningsfuld for fremtiden

For Hotel Menstrup Kro har de mange overnatninger betydet, at ingen af de 30 ansatte har fået en fyreseddel under coronakrisen. 

- Det er da helt vildt dejligt, at vi har kunnet beholde den faste stab af medarbejdere og ikke nu skulle ud og finde nogle nye. Det betyder alt for kroen, siger Lene Ulriksen. 

Hun tror på, at tendensen med de flotte besøgstal forsætter. 

- Jeg er fortrøstningsfuld, for folk er gode til at komme, og de er gode til at holde afstand og have mundbind på.