Hverdagen set fra børnenes perspektiv - lokal coronasang hitter

En lille gruppe børn fra Bjergsted står - med lidt hjælp fra de voksne - bag en ny sang om hverdagen med corona.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Corona-kreativiteten blomstrer for alvor i disse dage. Det kan man blandt andet mærke i landsbyen Bjergsted i Kalundborg Kommune. 

Her har en gruppe børn nemlig lavet en ny sang om corona – med en lille smule hjælp fra de voksne. Og sangen er nået længere ud, end de havde turdet håbe på. I skrivende stund har knap 10.000 hørt sangen og set den tilhørende musikvideo på YouTube, siden den blev uploadet den 10. april. 

quote Man må ikke have legeaftaler. Jeg synes, det er lidt kedeligt

Vilma Winther Lyster, 10 år, Bjergsted

- Det er dejligt, når man har brugt lang tid på den, siger Vilma Winther Lyster, som synger for i sangen med det simple spørgsmål: Hvad er det egentlig, der sker? // Vores land er lukket ned, og vores gader er tomme // Hvor længe varer det her? 

For spørgsmålene hober sig nemt op, når man er ti år gammel, og alt er vendt på hovedet.  

- Man må ikke være i skole, og man må ikke have legeaftaler. Jeg synes, det er lidt kedeligt, siger Vilma Winther Lyster. 

Her kan du høre hele sangen - artiklen fortsætter under videoen.

En sang i børnehøjde

Og derfor var det vigtigt med en sang i børnehøjde, siger Sune Lyster, der er Vilmas far. 

- Hver gang vi hører nyhederne i radioen, så beder børnene os om at slukke for radioen, for de gider ikke høre mere om den her corona. Så jeg syntes, det var dejligt, at vi for en gangs skyld kunne synge en glad sang og holde en lille fest om det at være hjemme og den forvirring, der er omkring tingene lige nu, siger han. 

Men teksten og idéen er faktisk født et par huse længere nede af vejen i Bjergsted. Her bor sangskriver Annamarie Roselil Søndergaard. 

- Jeg tog en kuglepen og et stykke papir og gik rundt til min søns venner. Jeg spurgte ind til, hvad det gode og det trælse ved den her coronakrise er, og så lavede jeg en sang, da jeg kom hjem, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Store dele af lokalsamfundet har bidraget til sang og musikvideo.
Store dele af lokalsamfundet har bidraget til sang og musikvideo. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Lokalsamfundet bakker op

Sangen blev indspillet i et helt tredje hus i Bjergsted, og produktionen af musikvideoen siger en del om byen, mener Sune Lyster. 

- Folk her har så mange kompetencer, så hele indspilningen, sangskrivningen og filmningen af det hele er jo nærmest foregået inden for byskiltet, siger han.

- Der er simpelthen så mange kræfter, der gerne vil det her, og det bærer videoen jo også præg af. At der er så mange naboer, der gerne vil synge med i deres døråbning.