Hotelchef om hjælpepakke til erhvervslivet - det giver os en tryghed

Virksomheder har ikke helt kunnet gennemskue den hjælp, som folketinget i dag har rakt ud. De fleste tror dog på, det er en brugbar løsning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et enigt folketing præsenterede i dag en hjælpepakke til erhvervslivet, hvor mange virksomhedsejere er hårdt ramt af de tiltag, som er indført mod corona-smitte. Pakken består blandt andet af kompensation til virksomheders faste udgifter.

quote Det giver os en tryghed i den her usikre verden, der er noget hjælp til os

Hanne Dyremose, hotelchef, Strandhotel Røsnæs

For eksempel kan hoteller, restauranter og luftfartsselskaber få kompensation for udgifter som husleje og uopsigelige kontrakter, hvis de har et omsætningstab på mindst 40 procent.

En af dem, som får gavn af hjælpepakken, er Strandhotel Røsnæs ved Kalundborg, som driver dels Restaurant Naes og Zleep Hotel Kalundborg.

- Vi har ikke haft tid at nærstudere, hvad pakken betyder for os endnu. Men det giver os en tryghed i den her usikre verden, at der er noget hjælp til os, og det glæder vi os selvfølgelig meget over, siger Hanne Dyremose, hotelchef for Strandhotel Røsnæs.

Virksomheder: - Svært at gennemskue

Strandhotel Røsnæs har været nødt til at lukke restauranten og erstatte menukortet med takeaway, men hotellet kører videre, og det er der flere grunde til, forklarer Hanne Dyremose:

- Hotellet har jeg stadig åbent for gæster især for forretningsforbindelser. Jeg har mange stamgæster, som bor her hver uge. Der er nogle af dem, som enten er strandede eller stadig kan få lov at komme på arbejde.

Comwell i Sorø
Læs også
Coronavirus får Comwell til at lukke tre hoteller i regionen
Comwell i Sorø
Læs også
Coronavirus får Comwell til at lukke tre hoteller i regionen

- Og så har jeg nogle enkelte par, der har ringet og sagt: Må vi ikke nok komme? For vi keder os sådan derhjemme, tilføjer hun.

TV2 ØSTs reporter Jessica Skovmose har talt med flere virksomhedsejere om hjælpepakken i dag. Hun forklarer, at mange virksomhedsledere står med lidt samme fornemmelse som Strandhotel Røsnæs:

- De siger, de tror nok, det er noget, de kan bruge, men de ved det ikke rigtigt, for de synes, det er svært at gennemskue. De ved ikke rigtigt, hvad det her egentlig betyder for dem, forklarer hun.

Trecifret milliardhjælp kan være på vej

Det var i dag klokken 11, finansminister Nikolai Wammen (S) flankeret af partilederne fra højre til venstre – selvfølgelig stående i behørig afstand langs væggen i Finansministeriet – kunne præsentere hjælpepakken:

- Vi har alle os, der står her, givet hinanden håndslag på, at vi er villige til at gøre det, der skal til for at få Danmark, dansk erhvervsliv og danske lønmodtagere sikkert igennem en meget svær tid, sagde Nikolai Wammen.

Finansministeren gjorde det klart, at om nødvendigt er partierne klar til at finde trecifrede milliardbeløb til yderligere initiativer.

Hjælpepakken gælder fra 9. marts til 9. juni.

20200319-114113-l-1920x1280we.jpg
Læs også
Overblik: Her er de centrale punkter i historisk hjælpepakke
20200319-114113-l-1920x1280we.jpg
Læs også
Overblik: Her er de centrale punkter i historisk hjælpepakke

Kompensationen fra staten i hjælpepakken udgør mellem 25 og 80 procent, afhængig af størrelsen på omsætningsnedgangen. Virksomheder, som regeringen har påbudt fuldt lukket, vil blive kompenseret 100 procent for faste udgifter i perioden.


Nyhedsoverblik