Efter kommunalt pres – nu oprettes nye testcentre

Nye corona-testcentre er på vej i Vordingborg og Stege efter længere tids pres.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Antallet af dagligt nye corona-smittede er stadig højt i Danmark, og dermed følger behovet for at teste.

Selvom smitten i Vordingborg Kommune ikke er lige så høj som mange andre steder, med 18 nye smittede de seneste syv dage, så er der stadig et stort behov for at teste. Og indtil nu, hvis man bor i Vordingborg Kommune, har man været nødt til enten at køre til Nykøbing Falster eller Næstved. Det har skabt bekymring i kommunen, og derfor har der været et stort ønske om også at oprette testcentre i Vordingborg Kommune.

- Vi er tæt på at lande en aftale med Region Sjælland. Inden for den næste halvanden uges tid, vil der være testcentre i Vordingborg og Stege, siger borgmester Mikael Smed (S) til Sjællandske.

At der ikke har været testcentre i kommunen lader dog ikke til at afspejles i antallet af testede, men Mikael Smed vil gerne sikre sig, at alle dem der vil testes, kan blive testet.

- Hvis man har dårlig økonomi eller svært ved at overskue dagligdagen, er det ikke sikkert, at man er klar til at tage en dagsrejse, siger Mikael Smed.

I ly for regn og kulde

De nye testcentre bliver ikke i de hvide telte som de kendes fra blandt andet Næstved. Der vil findes løsninger, så man kan være indenfor i de kolde måneder.

- Vi er inde i november, så det bliver koldt for Regions Sjællands medarbejdere. Vi skal bruge nogle rigtige bygninger, som ligger et sted, hvor der ikke færdes mange mennesker og udsatte borgere af hensyn til smitterisiko, siger Jan Christensen, direktør i Vordingborg Kommune.

Vordingborg Kommune er lige nu den kommune med niende laveste incidens med 39,6 smittede per 100.000 byggere set over de seneste syv dage.