Coronarestriktioner rammer breddeidrætten - nu har Benløse IF spillet årets sidste kamp

På mandag lukker den voksne amatøridræt i Danmark ned grundet det smalle forsamlingsforbud. Forbundsdirektør forudsiger dystre konsekvenser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Benløses fodboldhold i serie 1 må gå tidligt på juleferie i år. 

Lørdagens kamp mod Frem Bjæverskov var egentlig årets tredjesidste før den klassiske lange vinterpause, men med de nye coronastramninger er den pludselig blevet til den sidste.

For en del af stramningerne indebærer en sænkelse af forsamlingsforbuddet fra 50 til 10 personer, og forbuddet gælder såmænd også i amatøridrætten, hvor der i alle holdsport de næste fire uger ikke må være mere end 10 voksne over 21 år samlet. Det gælder både til træning og i kamp.

Sker det, brydes forbuddet, og politiet kan teoretisk udstede bøder midt på grønsværen.

- Det er møgærgerligt. Vi havde to kampe tilbage, og en af dem var endda på hjemmebane, men det er sådan, vilkårerne er, og vi må bare rette ind, siger bestyrelsesmedlem Henning Nielsen.

quote Idrætsforeninger vil tabe medlemmer, og en masse voksne vil dyrke mindre idræt

Morten Mølholm, direktør, Danmarks Idrætsforbund

Ikke kun seniorholdet rammes af forsamlingsforbuddet. Klubbens veteranhold for spillere over 50 år får heller ikke afsluttet sæsonen ordenligt. 

- Det er en stor omvæltning for os. Vi skulle have spillet den sidste kamp på tirsdag og holdt afslutningsfest på fredag, men det bliver der så ikke noget af. Det må man jo bare forholde sig til, siger Bo Nielsen, der ser seniorholdet tabe 2-3.

Lettelse i håndboldklub

Mens voksenidrætten rammes markant, går børne- og ungdomsidrætten fri af stramningerne. Det vækker glæde hos Sydsjællands Håndboldklub i Vordingborg.  Fire seniorhold bliver godt nok ramt, men hovedparten af klubbens medlemmer er børn og unge.

- Det er selvfølgelig meget ægerligt for vores seniorhold, men først og fremmest er vi glade for, at vores ungdomsafdeling ikke bliver ramt, siger formand Jan Lindorff. 

For U19-spilleren Elias Reinhardt er det især det sociale aspekt ved håndbolden, som trækker i ham. Han er derfor glad for, at forbuddet ikke rammer ham.

Artiklen fortsætter under billedet.

U19-håndboldspilleren Elias Reinhardt er glad og har intet at brokke sig over, for forsamlingsforbuddet rammer ikke ham. 
U19-håndboldspilleren Elias Reinhardt er glad og har intet at brokke sig over, for forsamlingsforbuddet rammer ikke ham. 

- Det er virkelig meget det sociale liv, som er det fede ved at være ung, så jeg er super meget fan og kan ikke brokke mig, siger han.

DIF: - Det vil koste medlemmer

Skal Danmarks Idrætsforbund finde noget at glæde sig over ved stramningerne, er det, at de ikke påvirker børne- og ungdomsidrætten. Det skygger dog ikke ved, at forbundet begræder, at forsamlingsforbuddet rammer voksenidrætten med voldsom kraft.

Direktør Morten Mølholm forudsiger dystre konsekvenser og kalder det generelt for "en tung tid, voksenidrætten går i møde". 

- Idrætsforeninger vil tabe medlemmer, og en masse voksne vil dyrke mindre idræt. Og her plejer det desværre altid at gå ud over de svagest stillede, som også er dem, vi har sværest ved at få fat i igen.

Han mener, at situationen nu er værre end den, der var i foråret. 

-  For der havde vi trods alt noget at se frem til, blandt andet at det ville blive varmere i vejret.  Nu bliver det kun koldere og mørkere, siger Morten Mølholm, der med de høje smittetal og den kommende periode af året in mente frygter, at forsamlingsforbuddet blot forlænges yderligere. 

Han opfordrer klubberne ude i landet til at holde humøret oppe. DIF vil blandt andet hjælpe med råd og vejledning til, hvordan klubberne kan gribe træningen an inden for det gældende forsamlingsloft på 10 personer. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Bestyrelsesmedlem i Benløse IF Henning Nielsen forventer, at klubben lukker helt ned de næste fire uger. 
Bestyrelsesmedlem i Benløse IF Henning Nielsen forventer, at klubben lukker helt ned de næste fire uger. 

Om Benløse vil gøre brug af det, ved bestyrelsesmedlem Henning Nielsen ikke på nuværende tidspunkt. Han forventer, at klubben helt lukker ned de kommende fire uger. 

- Jeg er ganske sikker på, at vi lukker træningen ned de her fire uger. Og så må vi se, hvad der sker om fire uger, siger han.