Corona lukkede fodboldklubben - træningen fortsætter over nettet

Fodbold er sundt - på flere måder. I Holbæk blev man nervøse for, at coronapausen skulle få medlemmerne til at kede sig. Men så fik træneren en idé.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hver uge plejer medlemmerne af Get2Sport i Holbæk at mødes til fodboldtræning. Men corona-nedlukningen har som med så meget andet sat foreningslivet på pause.

quote Vi fortsætter lige så længe, vi ikke kan træne sammen

Asger Madsen, fodboldtræner Get2Sport

Derfor har fodboldtræner Asger Madsen måttet tænke i nye baner for at holde liv i træningen – og endnu vigtigere – kontakten med klubbens medlemmer, der bor nogle af i Holbæk Kommunes belastede boligkvarterer.

- Vi har været nødt til at finde alternative træningsmuligheder. Så vi har gjort det, at vi laver en aktiv træningsvideo, forklarer Asger Madsen.

Get2Sport er et projekt under Dansk Idrætsforbund, der i Holbæk har flyttet fodboldtræningen ud i boligkvartererne Agervangen og Ladegårdsparken.

Medlemmer hjælper til

Så imens coronaen har lukket ned for den klassiske fodboldtræning, lægger Asger Madsen hver uge en ny video op på foreningens Facebook-side.

Artiklen fortsætter under billedet

- Vi har været nødt til at finde alternative træningsmuligheder. Så vi har gjort det, at vi laver en aktiv træningsvideo, som efterfølgende bliver lagt på foreningens Facebook-side, forklarer Asger Madsen, fodboldtræner Get2Sport.
- Vi har været nødt til at finde alternative træningsmuligheder. Så vi har gjort det, at vi laver en aktiv træningsvideo, som efterfølgende bliver lagt på foreningens Facebook-side, forklarer Asger Madsen, fodboldtræner Get2Sport. Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir - TV2 ØST

- Vi er væk i mange uger, hvor vi ikke kan være tæt på børnene. Så det er dels for at fastholde et træningsmiljø men i lige så høj grad for at fastholde relationen, forklarer fodboldtræneren om videoerne.

quote Hvis ikke vi gik ud og trænede – så havde vi siddet der hjemme og kedet os

Tesfalem Seltene, medlem af Get2Sport

Men han laver ikke videoerne alene hjemme fra spisestuen.

Tesfalem Seltene og hans bror, Siem Seltene, har været med til at indspille en træningsvideo til holdkammeraterne.

De er trætte af, at coronakrisen har sat træningen og fodboldspillet med kammeraterne på pause.

- Jeg synes, det er nederen, siger Tesfalem Seltene og tilføjer:

- Men det er fint nok, at vi går ud og træner, i stedet for at vi sidder inde og spiller konsol. Hvis ikke vi gik ud og trænede – så havde vi siddet der hjemme og kedet os.

Artiklen fortsætter under billedet

Tesfalem Seltene og Siem Seltene spiller begge fodbold i Get2Sport i Holbæk. Under coronaen er træningen rykket online og de to brødre har begge været med til at indspille træningsvideoer.
Tesfalem Seltene og Siem Seltene spiller begge fodbold i Get2Sport i Holbæk. Under coronaen er træningen rykket online og de to brødre har begge været med til at indspille træningsvideoer. Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir - TV2 ØST

Hans bror er dog ikke i tvivl om, hvad han foretrækker:

- Almindelig træning er sjovest, siger Siem Seltene.

Og ligesom at det er sjovere at spille flere sammen, så er holdånden også en vigtig del, som de begge savner lige nu.

- Hvis du fejler et trick, så er det rigtig godt, der nogen på siden, der siger kom igen, påpeger Tesfalem Seltene.

Træning skal imødegå kriminalitet

Det er særligt vigtigt, at relationen til børnene fra de belastede boligområder bliver holdt ved lige, forklarer Asger Madsen.

- Hvis man bor i et område, hvor der er kriminalitet er chancen for at blive småkriminel til stede. Vi prøver, om man kan få et bredere netværk gennem skole og foreningsliv og Get2Sport-projekter – så er chancen for et godt voksenliv i højere grad til stede, siger han og tilføjer:

- Jeg tror og håber på, det her kan være med til at fastholde relationen.

Derfor er en ting også helt sikkert:

- Vi fortsætter lige så længe, vi ikke kan træne sammen. Hver uge vil vi lave en ny udfordring, og hver uge vil man se nogle, som viser, hvordan det er gået med øvelsen.

Der eksisterer i dag 60 DIF Get2Sport-foreninger i 50 udsatte boligområder i 25 kommuner med til sammen godt 12.000 medlemmer.