Børnehavebørn får udskudt deres skolestart - corona presser skolerne

Skolestart er udskudt for de ældste børnehavebørn i Faxe. SFO'erne er ikke klar til at tage imod flere elever. Formand garanterer normeringerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De ældste børnehavebørn i Faxe Kommune skulle lige om lidt have sagt farvel til børnehaven og goddag til skolen. Men nu er den såkaldte førskolestart udskudt til august – blot få uger før skoleårets start.

quote Det er super ærgerligt for børnene, som har glædet sig, for det er noget stort at skulle begynde i skole

Mikkel Dam (LA) formand for Børn og Læringsudvalget, Faxe Kommune

Egentlig skulle de i alt 266 børn, som efter sommerferien skal starte i skole, have startet på førskolestart i kommunernes fritidsordninger den 1. maj. Men hele situationen med covid-19 og myndighedernes krav til skolerne har gjort, at SFO’erne i Faxe Kommune nu udskyder opstarten.

Formand for Børn og Læringsudvalget, Mikkel Dam (LA), forklarer, at kommunen har set sig nødsaget til at udskyde førskolestart for de ældste børnehavebørn, fordi skolerne lige nu ikke er klar til at tage imod børnene.

- Vi er ikke gearet godt nok på skolerne til at tage imod børnene til førskolestart, fordi der har været alt det her med corona, forklarer han og tilføjer:

- Det er super ærgerligt for børnene, som har glædet sig, for det er noget stort at skulle begynde i skole.

I skolerne er der dels større krav til afstand, men der er også forholdsvist flere børn, som er startet op sammenlignet med i børnehaven.

De ældste børnehavebørn skal i stedet for blive i børnehaven.

- Som det er lige nu, er der ikke fuld belægning i børnehaven. Der er kapacitet til, at børnene kan blive der.

Ingen besparelser på normeringer

Han forsikrer, at det ikke kommer til at gå ud over normeringerne i børnehaverne, at de ældste børnehavebørn bliver nogle måneder endnu.

- Der starter også nye børn, hvilket vil give normeringsforringelse, men det vil der ikke være, siger Mikkel Dam og tilføjer:

- Den gang vi besluttede at rykke førskolestart til maj, var det en billigere løsning at rykke børnene i SFO’erne, men vi må betale det, som vil koste, at de bliver i børnehaverne.

Han opfordrer i stedet børnehaver og skoler til at arrangere besøg for børnene i skolerne i det omfang, det passer med myndighedernes retningslinjer efter den 10. maj, for på den måde at arrangere den bedst mulige overgang for børnene.

Faxe Kommune oplyser, at førskolestart for det næste hold skolestartere i maj 2021 forhåbentlig kommer til at forløbe efter planen. Det betyder, at en medarbejder fra dagtilbuddet kommer til at følge børnene i SFO'en den første måned.