Bioanalytiker tester for coronavirus: - Rigtig mange spørger, om ikke jeg er bange for at gå på arbejde

Flere og flere danskere bliver testet for cornavirus. Det er en del af myndighedernes strategi. Men hvem tester egentlig? Miaamalie Jensen er én af dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hun hedder Miaamalie Sandgren Jensen og er bioanalytiker på Holbæk Sygehus, og hun er en af dem, der er med til at teste borgere for coronavirus.

- Det er min faggruppe, der tester, om du har covid-19.

quote Der er rigtig mange, der spørger, om jeg er bange for at gå på arbejde. Det er jeg ikke

Miaamalie Sandgren Jensen, bioanalytiker på Holbæk Sygehus

Bioanalytiker Miaamalie Sandgren Jensen oplever ofte, at hendes omgivelser frygter risikoen ved hendes arbejde, mere end hun selv tænker over det.

- Der er rigtig mange, der spørger, om jeg er bange for at gå på arbejde. Det er jeg ikke. Det er jo det, vi har valgt, når vi arbejder i Sundhedsvæsenet. Det går mig ikke så meget på, siger hun.

- Man kan ikke gøre så meget ved det, andet end at tage de her prøver, og få det ekspederet hurtigst muligt.

Nogle patienter går dybere under huden på én

quote Der er da nogle, hvor jeg tænker på, gad vide, hvad der egentlig skete med dem. <em>Er de raske nu?</em>

Miaamalie Sandgren Jensen, bioanalytiker på Holbæk Sygehus

Personalet er iført værnemidler, når de poder folk. Derfor er Miaamalie Sandgren Jensen også udstyret med mundbind, kittel og engangshandsker, når hun tester.

- Jeg er lige kommet hjem efter en aftenvagt, så skal jeg lige sidde 10 minutter i sofaen. Der har været en del patienter. Rigtig mange isolationspatienter, fordi de observeres for, om de har corona. Det tager lidt ekstra lang tid, fordi vi skal ind til dem med alt det udstyr på, siger Miaamalie Sandgren Jensen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her opbevarer sygehuset deres coronaprøver.
Her opbevarer sygehuset deres coronaprøver. Foto: Kras

Når man arbejder som bioanalytiker består ens arbejde i at tage prøver, men alligevel er der nogle patienter, der sætter sig lidt dybere hos én, end andre, påpeger. Miaamalie Sandgren Jensen.

- Nogle patienter går lidt dybere under huden på én, end andre – og der er da nogle, jeg tænker på, gad vide, hvad der egentlig skete med dem. Er de raske nu?


Nyhedsoverblik