Alle plejecentre på Sjælland har fået første vaccine fredag

Det går hurtigere end først antaget med at vaccinere alle plejehjemsbeboere, der har takket ja til vaccine. Det gælder alle landets regioner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alle plejehjemsbeboere i Danmark, som har ønsket at få coronavaccinen, har fået første stik, når ugen er omme.

- Vi var færdig nytårsaften med at vaccinere med de vacciner, vi har fået i leveret den her omgang. Vi har i dag fået leveret nye vacciner og går i gang i morgen med næste vaccinationsrunde, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) til TV2 ØST.

quote Vi forventer at være færdig senest på fredag med at vaccinere alle på plejehjem, der vil eller kan modtage vaccinen på nuværende tidspunkt

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand

- Vi forventer at være færdig senest på fredag med at vaccinere alle på plejehjem, der vil eller kan modtage vaccinen på nuværende tidspunkt.

Det er hurtigere end ventet, blandt andet fordi det har vist sig, at der kan trækkes flere end de ventede fem vacciner op af hvert hætteglas fra Pfizer og BioNTech.

Region Sjælland vil vente seks uger

Senest fredag vil plejehjemsbeboere i regionerne Syddanmark, Sjælland og Midtjylland få deres første vaccinestik mod corona.

Det regner man med, at kunne gøre en dag hurtigere i Nordjylland og Hovedstaden.

Ifølge Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger kan der gå op til seks uger mellem første og andet vaccinestik mod corona. Og hvis det er den endelige anbefaling, så vil man følge den i Region Sjælland:

- Der er et møde igen i morgen tidlig med Sundhedsstyrelsen, men så frem de lægelige og faglige anbefalinger er, at vi godt kan vente seks uger med andet stik, så gør vi naturligvis det, for det vil betyde at vi kan vaccinere flere i første runde og dermed skabe den beskyttelse det er, efter første vaccination.

Det første stik skal følges op af yderligere et stik med tre til seks ugers mellemrum.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har tidligere sagt, at han forventer, at alle plejehjemsbeboere, der ønsker en vaccine, vil være færdigvaccineret inden udgangen af januar.

Kommer tilbage og vaccinerer syge borgere

Plejehjemmet Kildebo i Sakskøbing er ramt af et omfattende coronaudbrud, hvor 32 ud af 60 beboere er blevet smittet.

Ligeledes er 30 medarbejdere blevet ramt.

- Når vi kommer til fredag i denne uge så har vi vaccineret alle dem, der vil vaccineres og kan blive vaccineret. Hvis man er syg, kan man ikke blive vaccineret, og derfor kommer vi selvfølgelig igen hos dem, som ikke har været mulig at vaccinere i første runde.