Cirkuschef nægter ansvar for teltkollaps

550 personer og fire elefanter oplevede i 2013 at befinde sig i et cirkustelt, der væltede efter vindstød. Cirkuschefen gjorde alt rigtigt, hævder han i retten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den teltansvarlige cirkuschef havde ingen grund til at tro, at der 21. juni 2013 ville komme så kraftige vindstød, at det fik et cirkustelt til at kollapse over 550 personer. Og dermed var der ingen grund til at sikre cirkusteltet yderligere inden forestillingen.

 

Sådan lød det tirsdag i Retten i Holbæk fra chefen i Cirkus Arena, Jackie Berdino-Olsen.

 

Den 46-årige søn af cirkusdirektør Benny Berdino er tiltalt for at udsætte andre for livsfare ved ikke at sørge for, at teltet var ordentligt forankret i jorden. Syv personer kom lettere til skade under kollapset.

 

- Jeg mente helt bestemt, at det var forsvarligt at sætte teltet op. Jeg går ind og ser, om jordforholdene er i orden, eller om man synker i, når man går, forklarede han tirsdag, da sagen blev indledt.

 

Jorden var fast

 

Ifølge cirkuschefen var jorden hård og fast, og vejret havde været tørt hele ugen op til forestillingen. Cirkus Arena var blevet hyret til at stå for underholdningen til et firmaarrangement i Kalundborg.

 

- Det handler om Gefühl. Er vejret dårligt, så sikrer man med ekstra pæle og alt muligt andet. Jeg ved ikke, hvorfor jeg skulle have sat ekstra pæle i den dag, sagde Jackie Berdino-Olsen.

 

Teltet var stillet op en uge før, at festlighederne skulle løbe af stablen.

 

Vejrudsigten er nøglen

 

Senioranklager Jens Berger spørger, hvad man gør for at sikre, at et vindstød ikke pludselig fejer teltet om kuld. Til det svarede cirkuschefen, at man ser vejrudsigten.

 

- Da der ikke er udsigt til, at der kommer vind, så begynder vi ikke at kontakte flyvestationer. Men hvis vi hører, at der skal komme vind, så kontakter vi flyvestationer og hører, hvornår vinden kommer, og hvor kraftig den er, forklarede han.

 

Jens Aage Nielsen fra Arbejdstilsynet var til stede på pladsen kort tid efter kollapset. Ifølge ham var jorden våd og sumpet.

 

- Jeg hæfter mig meget ved, at pløkkene er trukket op af jorden. Det virkede som om, at jorden slet ikke har kunnet holde til de belastninger, den har været udsat for, sagde han i retten.

 

Retssagen er sat til at vare tre dage frem til 16. april.

 

/ritzau/


Nyhedsoverblik