Dreng i koma: Politi advarer mod farlige stoffer i omløb

Politiet advarer mod farlig narkotika i omløb på Sydsjælland. De opfordrer alle forældre til at tale med deres børn om sagen, hvor en 15-årig dreng er i koma efter at have indtaget stofferne.

Tema: Børn blev alvorligt syge af at spise MDMA
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi advarer mod farlige stoffer, der er i omløb på Sydsjælland.

En 15-årig dreng er således i koma efter at have indtaget det amfetaminlignende stof.

Det oplyser politiet lørdag eftermiddag.

- Vi fik fredag aften meldingen om to drenge, der var blevet indlagt på hospitalet efter at have indtaget farlige stoffer. Den ene er stadig i koma, mens den anden meldes udenfor livsfare, siger politiinspektør og linjechef Kim Kliver til TV ØST. 

Forældre skal tale med deres børn

 De to drenge har købt stofferne på gaden fredag eftermiddag i Haslev, og politiet opfordrer nu forældre til at tale med deres børn om sagen og stofferne.

- Forældre skal være opmærksomme på, om ens børn har købt noget lignende i Haslev - og man skal tale med børnene, hvis man er det mindste i tvivl om, at de kan være i den risikogruppe. Børnene skal vide, at det er forbundet med en stor risiko at indtage stofferne, siger Kim Kliver.

Stoffet er solgt som pulver, der ligner amfetamin.

Hjælp politiet med at stoppe de farlige stoffer

Politiet håber samtidig, at voksne eller børn fra Haslev vil kontakte politiet med flere oplysninger i sagen.

- Det er en meget alvorlig sag. Derfor håber vi meget, at borgerne kan hjælpe os med oplysninger om, hvor dette stof kommer fra, og hvem der sælger det. Hvis nogen ved noget, så må de meget gerne kontakte politiet på telefon 1-1-4. Det er vigtigt at vi får dette stof væk fra markedet, siger Kim Kliver.

Politiet har endnu ikke kendskab til stoffet fra andre byer end Haslev, men kan ikke udelukke, at det også kan være andre steder. 

Leder efter yngre mand

Politiet oplyser, at de unge har købt stofferne af en yngre mand, der solgte det på gaden.

De kan imidlertid endnu ikke sige noget om vilkårene for handlen.