Vi elsker blodpølse, flæsk og koldskål

Der stor forskel på, hvilke varer, vi elsker i forskellige dele af Danmark. Borgerne i region Sjælland køber mere blodpølse, flæsk og koldskål end andre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vi køber 30 procent mere koldskål end andre. Køber 41 procent mere flæsk og vi køber 47 procent mere blodpølse end gennemsnittet i Danmark.

Sådan udpensles vores forkærlighed for forskellige produkter i Coops Mad-o-meter, der omtales i Berlingske.

Mens Københavnerne køber mere skyr, nordsjællænderne mere vin og nordjyderne flere hotdogs end gennemsnittet, så skiller vores forkærlighed for koldskål og flæsk sig ud – og kun fynboerne kan følge vores forkærlighed for blodpølse, skriver avisen, der har sat de regionale forskelle på danskerne under lup.

Vi i Region Sjælland er dog også dem, der bruger flest penge på smøger, medicin, rengøringshjælp og elektricitet, viser avisens gennemgang.

Forskellene kan dog også ses helt lokale fortæller Lars Aarup, der er analysechef i Coop til avisen.

- I Haslev spiser de fem gange så meget gås som i resten af landet, mens der bliver kørt meget mere mørt, skært kød ud i Nordsjælland end i Vestjylland, siger han til avisen.


Nyhedsoverblik