Unge strømmer til praktikpladser i Tyskland

Danske unge søger i praktik i Tyskland fra erhvervsskoler i Nykøbing Falster og Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Danske unge lytter efter, når undervisningsministeren taler. Det skriver Avisen.dk.

I hvert fald har mange fanget budskabet, siden Christine Antorini (S) i starten af januar opfordrede praktikløse unge til at søge læreplads i Tyskland eller andre europæiske lande. Flere erhvervsskoler beretter om et boom i interessen for udenlandsk praktik.

"Tidligere har der ikke været nok fokus på muligheden. Nu har vi fået henvendelser fra smede, mekanikere, murere konstruktører og kokke. Både fra vores egen og andre skoler," fortæller projektchef Svend-Erik Jessen fra erhvervsskolen CELF på Lolland-Falster til Avisen.dk.

Mens der i Danmark mangler omkring 11.000 lærepladser til unge, der for eksempel uddanner sig som håndværkere, frisører eller kokke, mangler der 33.000 lærlinge i Tyskland.

Så selv om lønnen er dårligere, og det kan knibe med sproget, kan tyske virksomheder i princippet løse det danske praktikproblem tre gange.

CELF på Lolland-Falster er lige nu ved at etablere et 'lærlinge-kontor' i Lübeck, og tilbyder specialforløb med ekstra tyskundervisning til elever, som vælger praktik i Tyskland.

Men også Selandia i Slagelse har oprustet for at lokke flere unge i praktik i udlandet.

"Vores målsætning er at fordoble antallet af udenlandske praktikker inden for det næste år. Og på sigt håber vi, at andre fag end kokke og tjenere kan lade sig inspirere," fortæller kommunikationskonsulent Ida Mørck til Avisen.dk.

Også EUC Syd i Sønderborg har mærket stigende interesse for tysk praktik efter Antorinis opfordring.

"Vi oplever, at omtalen har givet en stigende interesse blandt eleverne. Og for første gang nogensinde har vi haft en tysk arbejdsgiver, som har henvendt sig for at få en lærling," siger direktør Finn Karlsen til Avisen.dk.

Finn Karlsen erkender, at skolen ikke har været gode nok til at informere om det tyske alternativ.

EUC Syd har nu taget kontakt til Handelskammerat i Flensborg for at bane vej for flere danske lærlinge syd for grænsen, og pønser på at indføre teknisk tysk på fag, hvor tysk praktik er særlig oplagt.

Læs hele sagen:

http://www.avisen.dk/lehrstelle-bitte-unge-stroemmer-til-tyskland_254656...

 


Nyhedsoverblik