Traumepatienter sendt på timelang køretur

Foto: TV ØST

Akutte patienter måtte køres med hylende ambulancer på tværs af Sjælland, fordi CT-scannere var brudt ned.

Besparelser på CT-scannerne på Slagelse Sygehus kombineret med sort uheld sendte i denne uge akutte traumepatienter på en lang køretur på tværs af Sjælland.

Regionens store akutsygehus i Slagelse måtte nemlig afvise samtlige traumepatienter mellem mandag og tirsdag i denne uge. De skulle i stedet fragtes til Køge. Det meddeler DR Sjælland.

Man kan ikke behandle traumepatienter uden scannerne – og derfor måtte akutsygehuset for Syd- og Vestsjælland melde hus forbi på patienterne.

Slagelse har to scannere, hvor den ene efter de normale retningslinier skulle være udskiftet for fire år siden.  Sygehuset har dog fået nej til at få en ny scanner tre år i træk.

Og det er en beklagelig fejl. Det siger formanden for formand for sundhedsudvalget i Region Sjælland, Flemming Stenild (SF).

- Når et sygehus har to scannere, så er det selvfølgelig, fordi der skal være en i reserve. Det er meget beklageligt, hvis Slagelse som akut sygehus har været afskåret fra at kunne modtage akutte patienter i et døgn, indtil den nyeste scanner kom i gang igen, siger han til radiostationen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App