Stor udvidelse på Slagelse Sygehus sikrer eneværelser

Arkiv Tv Øst Foto: TV ØST

Et nyt byggeri til 400 millioner kroner forventes at stå klar i udgangen af 2017 ved Slagelse Sygehus. Det vil give 180 nye enestuer og behandlingsrum.

Fra udgangen af 2017 kan fødende kvinder, børn og akutte medicinske patienter flytte ind på enestuer i et stort nyt hus ved Slagelse Sygehus. For få år siden fik sygehuset i Slagelse en ny akutafdeling, men nu udvider de yderligere med en ny bygning. Til byggeriet er afsat 400 millioner kroner, og det skal munde ud i en stor, fælles akutmodtagelse. Det glæder sygehusdirektør Vinni Breuning:

- For få år siden fik vi vores nye akutafdeling og med dette byggeri får vi væsentligt bedre rammer for at drive et moderne akutsygehus, fortæller Vinni Breuning i en pressemeddelelse.

Byggeriet af det nye hus vil gå i gang i foråret 2016 og forventes at være indflytningsklar i udgangen af 2017.

Danmarks største offentlig-private-partnerskab

Med den nye tilbygning bliver projektet det største offentligt-private-partnerskab inden for sygehusbyggeri i Danmark. Opførelsen og den efterfølgende drift og vedligeholdelse vil blive varetaget af private partnere, hvor regionen blot lejer sig ind i huset for en længere periode.

Den løsning er ifølge Jens Stenbæk, formand for Regionsrådet, den billigste og mest effektive løsning:

- Vi lægger alle risikoelementer ud til dem, der ejer og bygger huset, så kan vi koncentrere os om det, der sker inde i huset med patienter og personale, siger Jens Stenbæk.

Efter planen vil de private partnere stå for driften af huset i 20 år, derefter køber regionen ejendommen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App