Skyder 2,5 mio. kr. i Floating Power Plant

Foto: TV ØST

Lolland Kommune Energi Holding A/S (LOKE) skyder nu yderligere 2,5 mio. kr. i virksomheden Floating Power Plants udvikling af kombinerede bølge- og vindkraftværker.

Test viser, at det går fremad med udviklingen af kombinerede bølge- og vindkraftværker, og det har givet Lolland Kommune Energi Holding A/S (LOKE) endnu mere tro på virksomheden Floating Power Plants projekt Poseidon 37.

- Kombinationen af vind- og bølgeenergi er utroligt spændende, og vi ser store udviklingsmuligheder i projektet. Det var baggrunden for, at LOKE sidste år gik ind i projektet, siger Torben Hansen, som er formand for holdingselskabet LOKE.

Poseidon 37 er et testanlæg (se billede), som er bygget i Nakskov. Men det er ikke kun Lolland Kommune, der har fået øjnene op for mulighederne i projektet. USA's ambassadør Laurie S. Fulton og klimakommissær Connie Hedegaard har begge besøgt Poseidon 37 i år, og der er indledt forhandlinger om samarbejde med store amerikanske virksomheder.

- Det er afgørende, at Floating Power Plant lægger deres forsknings- og udviklingsarbejde på Lolland. Nu ser det ud til, at det lykkes at tiltrække yderligere investeringer udefra. Det vil både styrke projektet og udviklingen af hele klima- og energiområdet, siger borgmester i Lolland Kommune Stig Vestergaard.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App