Skibusser kører med fejl

Foto: TV ØST

Mange busselskaber sætter profit højere end sikkerhed, siger vicepolitikommissær fra Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi.

Vicepolitikommissær fra Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi Erik Mather havde i weekenden otte mand på arbejde i Rødbyhavn for at tjekke turistbusser ved færgen til Tyskland.

30 busser blev kontrolleret, men der blev ikke fundet fejl ved nogen af dem. Dog siger Erik Mather i dag til Politiken, at 25-30 procent af busselskaberne gambler med sikkerheden og sætter profik over sikkerhed.

Den danske bus fra Egons Busser i Slagelse, der kørte galt i Tyskland i weekenden, er der i først omgang ikke fundet fejl på, men Ekstra Bladet skriver i dag, at bussen kørte for stærkt.

Ekstra Bladet skriver, at bussen ifølge Alfa Travels egne oplysninger kørte 99 km/t, da den forulykkede. Men selvom om fartgrænsen på de tyske motorveje er 100 km/t, så har bussen kørt for stærkt. Når en bus kører med en trailer, hvilket dødsbussen gjorde, må man kun køre 80 km/t ifølge de tyske færdselsregler.

 

 

 

 

 

 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App