Sigtelser mod tre journalister er frafaldet

Foto: TV ØST

Politibetjente fra Midt- og Vestsjællands Politi har det seneste år været i advokat-strid med tre journalister fra B.T. og Ekstra-Bladet. Sigtelserne er nu frafaldet.

Tre sigtede journalister fra B.T. og Ekstra-Bladet slipper for en retssag. De har været sigtet for at overtræde retsplejeloven, men alle sigtelser er nu frafaldet. Det skriver jourpol.dk

De tre journalister dækkede en sag tilbage i december 2009, hvor en betjent fra Midt- og Vestsjællands Politi skød og dræbte en flugtbilist i nødværge i Kalundborg.

Journalisterne skrev blandt andet, at den anklagede var »skydegal« og havde kørt personlig vendetta mod flere i de kriminelle miljø i Kalundborg.

Under den efterfølgende retssag blev betjenten frikendt for alle anklager. Og betjentens advokat, Torben Koch, meldte journalisterne til politiet med henvisning til retsplejelovens paragraf om - forsøg på at påvirke rettens beslutning.

Men rigsadvokaten har været uenig i den vurdering, og der bliver ikke nogen retssag. Det ærgrer Torben Koch.

- Det ville have været spændende med en retsafgørelse på dette spørgsmål, der ikke har været afprøvet i rigtig mange år, skriver han i en mail til jourpol.dk.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App