Organiserede menneskesmuglere fængslet

Foto: TV ØST

2 personer med syrisk baggrund er blevet varetægtsfængslet for at drive organiseret menneskesmugling fra en lejlighed i Nykøbing Falster.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har i en tid efterforsket en sag om organiseret menneskesmugling og slog i sidste uge til mod en lejlighed i Nykøbing Falster. Her blev der skjult 3 mænd, der angiveligt alle er syriske statsborgere og som opholdt sig illegalt i Danmark, skriver politikredsen i en pressmeddelelse.

De 3 mænd blev anholdt. Lejlighedens beboere, en mand og en kvinde - ligeledes af syrisk herkomst, blev også anholdt og sigtet for medvirken til menneskesmugling ved at have skjult de 3 mænd i lejligheden.

Den formodede bagmand til den organiserede menneskesmugling blev kort efter anholdt i en anden lejlighed i Nykøbing F. Han er også af syrisk herkomst og er sigtet for menneskesmugling efter straffelovens § 125a, der kan give op til 8 års fængsel. Han blev fremstillet i grundlovsforhør i retten i Nykøbing F, hvor han blev varetægtsfængslet i 4 uger.

Velorganiseret netværk

Den varetægtsfængsledes hustru, der også er syrisk statsborger, blev anholdt dagen efter, da hun kom tilbage fra udlandet. Også hun blev sigtet for menneskesmugling og varetægtsfængslet i 4 uger.

Endelig blev en syrisk mand med bopæl i Nordvestsjælland i dag anholdt til sagen. Han er som de andre sigtet for menneskesmugling og blev i eftermiddag ved retten i Nykøbing F fængslet i 3 uger.

- Der er efter politiets opfattelse tale om et velorganiseret netværk, der har stået for flere indsmuglinger og har tjent store penge på folk i nød, oplyser politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Efterforskningen er et resultat af den prioriterede indsats som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har forankret i Udlændingekontrolafdelingen i Maribo og i Efterforskningsafdelingen for Organiseret kriminalitet

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App