Nye spor på Køge Bugt motorvejen

Foto: TV ØST

Vejdirektoratet har nu samlet de rådgivere, der skal forberede udbygningen af Køge Bugt Motorvejen.

I 2016 skal der være otte spor i stedet for seks på strækningen mellem Greve S og Solrød S, og samtidig skal der bygges et nyt rampeanlæg ved Egedesvej.

Rambøll A/S skal tage sig af vej- og miljøteknik, Gimsing & Madsen / Atkins A/S er valgt som rådgiver på broer og bygværker, Vesterholts Eftf. Aps rådgiver om landskab og æstetik, mens miljø og naturteknik bliver varetaget af Grontmij Carl Bro A/S.

”Jeg er glad for at vi har fået nogle rigtigt stærke spillere med på holdet, så vi kan komme i gang med projekteringen og få udbygget motorvejen til glæde for de mange trafikanter, der dagligt kører på strækningen,” siger projektleder Preben T. Pedersen fra Vejdirektoratet.

Rådgiverne går nu med afsæt i anlægsloven og VVM redegørelsen i gang med en yderligere detaljering af udbygningen.

”Rampeanlægget og de nye spor skal stå klar til brug i 2016. Med rådgiverne på banen kan vi nu for alvor komme i gang med projektet og gøre klar til besigtigelse, arkæologiske undersøgelser og ekspropriation,” siger Preben T. Pedersen.

Køge Bugt Motorvejen er den mest trafikerede vej i Danmark med et gennemsnit på omkring 100.000 køretøjer i døgnet. Det giver store problemer med trængsel på den 6-sporede strækning syd for Greve S.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App