Nye dopingbeskyldninger mod Rasmussen

Michael Rasmussen bliver af den tyske tv-station ARD beskyldt for at være kunde hos en illegal østrigsk blodbank, hvor han skulle have modtaget bloddoping.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den danske cykelrytter Michael Rasmussen blev tirsdag endnu en gang sat i forbindelse med doping. Denne gang er det den tyske tv-stadion ARD, der er afsender af beskyldningerne.

Ifølge ARD's informationer var Michael Rasmussen kunde hos en blodbank i den østrigske hovedstad Wien. Her skulle Michael Rasmussen have modtaget bloddoping. Også Denis Menchov og Michael Boogerd, der kørte sammen med Rasmussen på Rabobank-mandskabet i sidste års Tour de France, bliver nævnt som kunder.

Det er langt fra første gang, at Michael Rasmussen bliver sat i forbindelse med doping. Under Tour de France sagde den amerikanske mountainbike-rytter Whitney Richards, at Michael Rasmussen i 2002 bad ham tage et par sko med fra USA til Italien, men at skoæsken viste sig at indeholde forseglede poser med dopingmidlet Hemopure - et erstatningsprodukt for menneskeblod.

I slutningen af september sidste år i forbindelse med VM i cykling bekræftede det franske dopingagenturs formand, Pierre Bordry, at der blev fundet spor at det epo-lignende produkt Dynepo i danskerens urin under Tour de France. Et nyt blodpræparat, der endnu ikke er på det internationale dopingagenturs forbudsliste.

Michael Rasmussen afviste på et pressemøde i november dog, at han nogensinde skulle have benyttet sig af hemopure, dynepo eller andre dopingmidler. Til gengæld indrømmede han på samme pressemøde, at han havde løjet over for dopingmyndighederne om sine opholdssteder op til Tour de France. Han havde ikke været i Mexico, som han ellers havde oplyst, og Rasmussen begrundede løgnen med, at han havde gjort det af hensyn til sit privatliv.

Michael Rasmussen havde forud for Tour de France fået flere advarsler fra dopingmyndighederne, fordi han ikke var til stede ved dopingkontroller, og fordi han ikke havde oplyst korrekt om sine opholdssteder.

I Tour de France blev Michael Rasmussen, efter at han havde vundet 16. etape, smidt ud af løbet af sit hold, Rabobank. Holdets ledelse fyrede Rasmussen på stedet, fordi han, efter holdets opfattelse, havde løjet om sine opholdssteder.

Michael Rasmussen har siden hævdet, at Rabobank udmærket vidste, at han ikke var i Mexico, og han har stævnet det hollandske hold med krav om en millionerstatning.

Ifølge ARD har mindst 30 atleter været kunder i blodbanken Human Plasma - heriblandt også skiskytter og langrendsløbere.

Lederen af Human Plasma, Lothar Baumgartner, har tidligere nægtet at have haft noget at gøre med doping.


Nyhedsoverblik