Ny 112-app kan redde liv

Foto: TV ØST

Politiet lancerer i dag en 112-app til smartphones, som ved hjælp af GPS, kan oplyse hvor folk er, ved ulykker og katastrofer.

Den nye og gratis 112-app til smartphones kan i sidste ende redde menneskeliv. Det mener politiet.

App'en viser, hvor folk er ved hjælp af GPS, og skal sikre, at hjælpen når hurtigere frem ved ulykker.

Viser lokalitet

Når man aktiverer app'en, kalder den op til alarmcentralen. Samtidig sender den mobilens GPS-koordinater af sted. På den måde kan alarmcentralen se, hvorfra opkaldet kommer og sende hjælpen af sted med det samme.

 - Det bliver en meget stor hjælp for alarmcentralen at få en præcis stedangivelse overført samtidig med samtalen. Vi håber derfor, at alle vil downloade 112-app'en til deres smartphone, siger Steen Herlev Larsen, leder af 112-sekretariatet hos Rigspolitiet.

De fleste har smartphones

Cirka tre ud af fire opkald til alarm 1-1-2 sker i dag fra en mobiltelefon, og over halvdelen af mobiltelefonerne i Danmark er smartphones med en indbygget GPS, der kan oplyse, hvor man står. Det er disse nye teknologiske muligheder, der tages i brug i 112-app'en.

112-app'en er udviklet i et samarbejde mellem Rigspolitiet, Københavns Brandvæsen, Geodatastyrelsen og Intergraph og finansieret af TrygFonden.

Værd at vide

Når du har downloadet app'en, skal du åbne den og indtaste dit telefonnummer, før at app'en er korrekt installeret på din telefon.

App'en virker kun i Danmark. Desuden skal man have mobildata og GPS aktiveret.

Download app'en gratis fra Google Play, Apple Appstore og Windows Marketplace her.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App