To lystfiskere forsvundet

Foto: TV ØST

To mænd frygtes omkommet under en fisketur lørdag i farvandet syd-øst for Falster. SOK har natten til søndag indstillet eftersøgningen af de to lystfiskere.

Søværnets Operative Kommando (SOK) har i nat kl. 02.20 indstillet eftersøgningen af de to lystfiskere. Fiskerne er begge 50 år og kommer fra Falster og Sydsjælland.

 

 SOK satte ved 20-tiden fire skibe ind i eftersøgningen af de to lystfiskere, men efter en aktion på over seks timer lykkedes det ikke at finde dem.

 

 Chancen for, at de to mænd fortsat er i live, anses for at være små.

 

 - Med en vandtemperatur på fire grader er overlevelsestiden ikke lang, fortæller SOK's vagthavende officer til Ritzau.

 

Dårligt vejr med tæt tåge besværliggjorde eftersøgningen, men mændenes jolle blev fundet på en fiskeplads cirka 10 kilometer fra kysten.

 - Tågen var så tæt, at man kun kunne se 25 meter frem for sig. Derfor blev mange fiskere i området forsinket i deres hjemkomst, men mændenes familier blev bekymrede, da de to ved 20-tiden fortsat ikke var kommet i havn, fortæller vagthavende.

 

De to lystfiskere var sejlet ud fra Hesnæs på Falster og havde planlagt at returnere sidst på eftermiddagen.

 

På grund af den ringe sigtbarhed var det ikke muligt at anvende en helikopter i aktionen.

 

Den ene af de forsvundne beskrives som en erfaren lystfisker. De to mænd menes ikke at være i familie med hinanden, oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

 

 Patruljefartøjet Havfruen, skibe fra redningsstationerne i Gedser og Klintholm samt fartøjet Kureren fra marinehjemmeværnet deltog i eftersøgningen.

 

 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App