Lolland får vokseværk

Foto: TV ØST

Femern A/S får brug for at lægge enorme mængder jord ud for Lollands sydkyst. Det betyder, at Lolland bliver 300 hektar større.

Det er de omkring 15 millioner kubikmeter overskydende materiale fra udgravningen til den kommende Femern Bælt-tunnel, der efter planen vil føje op til tre kvadratkilometer til Lolland.

Området vil strække sig parallelt med den eksisterende kyst og nå omkring en halv km ud i bæltet til spidsen af færgehavnens moler.

- Under arbejdet med at udforme det nye landområde er der lagt stor vægt på at opnå optimale, miljømæssige løsninger, lyder det fra Femern A/S. Den strømlinede udformning af området skal sikre, at vandgennemstrømningen i Femern Bælt forbliver upåvirket.

Projektet forventes at blive til glæde og gavn for både mennesker, dyr og planter. Længst mod vest ud for Lalandia anlægges der for eksempel et rekreativt område med sandstrande og strandlagune. Øst for den eksisterende færgehavn anlægges et våd- og naturområde med en kystlagune, hvor der er planlagt to mindre øer.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App