Heunicke i ilddåb

Foto: TV ØST

Socialdemkraternes nye politiske ordfører kom for alvor i ilden i dag. Magnus Heunicke fra Næstved kom på sit livs opgave ved åbningsdebatten i Folketinget.

Magnus Heunicke, socialdemokrat fra Næstved, fik onsdag sin ilddåb som politisk ordfører

Ifølge talen, som han holdt ved Folketingets åbningsdebat, afviser partiet alle anklager om løftebrud og opfordrer oppositionen til at blive inspireret af regeringssamarbejdet.

- Vælgerne har sammensat et Folketing med otte forskellige partier. Men jeg tror ikke, at vælgerne forventer, at de otte partier skal stå stejlt på hver deres platform og nægte at give sig en tøddel. Jeg tror, at de forventer, at det er otte partier, som samarbejder, sagde Magnus Heunicke.

Socialdemokraternes politiske ordfører henviste til, at der næste år vil være et minus på 85 milliarder kroner på statens budget, hvilket netop kræver, at alle løfter i flok.

- Danmark skal videre - og vi er allerede godt på vej. Vi inviterer alle til at være med, så vi løfter i flok i et Danmark, der står sammen, sagde Magnus Heunicke.

Ifølge Socialdemokraternes politiske ordfører er hverken hans eget parti - eller for den sags skyld SF - løbet fra løfterne under valgkampen.

I stedet måtte de to partier under regeringsforhandlingerne på Crowne Plaza Hotel i Ørestad acceptere, at også regeringspartneren De Radikale har et ord at skulle have sagt.

Et resultat, Magnus Heunicke håber, vil inspirere de andre partier i Folketinget.

- Man kan faktisk nå resultater, hvis man er villig til at bøje sig mod hinanden, siger Socialdemokraternes politiske ordfører.

- Ja, tre forskellige partier gik ind i det sorte tårn. Vi deler rigtig mange værdier, rigtig mange idéer, men havde selvfølgelig forskellige planer med ind i tårnet, sagde Magnus Heunicke og fortsatte:

- Ud af tårnet kom der én regering med ét regeringsgrundlag, én plan for fremtidens Danmark.

 

Vi fulgte Magnus Heunicke fra morgenstunden på dagen for hans store tale:

02:33 Luk video

 

 

 

Du kan læse hele Magnus Heunickes ordførertale her

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App