Frygt for ny Storstrømsbro

Naboerne til den nye Storstrømsbro frygter for fremtiden, da den nye bro vil få flere tog og lastbiler til at passere tæt forbi deres huse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Næste år går byggeriet af en ny Storstrømsbro i gang, og fredag d. 16. januar er  sidste frist for at give sin mening til kende om broen og byggeriet. Her slutter høringsperioden nemlig for projektet. 

Jimmy Persson bor op ad ned af den vej der leder trafikken over den nuværende Storstrømsbro, og det har han sådan set affundet sig med.

Men når den gamle og temmelig slidte Storstrømsbro er erstattet af ny, siger prognosen siger, at trafikken på vejen vil fordobles fra i dag 4000 biler dagligt til 8000 biler dagligt i 2021. Desuden så får Jimmy Persson også et nyt jernbanespor i baghaven, hvor togene vil passere hvert femte minut.

- Det bliver et helvede at bo her på Brovænget med al den støj, siger Jimmy Persson, når han skal beskrive, hvordan han ser på fremtiden.

Jimmy Persson har bedt om at få erstatning gennem en såkaldt forlods-ekspropriering, men det er blevet afvist, og det er han utilfreds med. Især er han bekymret over al den lastbiltrafik, der vil komme i fremtiden. I dag må de store tunge lastbiler ikke køre overbroen, men i 2021 vil der være fri passage for de støjende lastbiler.

I dag har Jimmy Persson 145 meter over til togene, der passerer tre gange i timen, men det fremtidige dobbeltspor kommer til at lægge kun 75 meter væk.

- Jeg har intet i mod, at der kommer en ny bro. Det er kun godt for udviklingen, men jeg mener, at os borgere, der bliver berørt af det, bør blive kompenseret, siger Jimmy Persson.

En håndfuld naboer, der lige som Jimmi Persson føler sig fanget i deres huse har udarbejdet et brev til vejdirektoratet, hvor de beskriver de gener det nye brobyggeri medfører. De håber på, at de enten vil blive eksproprieret eller at de vil modtage erstatning for det fald der eventuelt vil komme på deres ejendomsvurdering, når den nye bro står færdig.

De har stadig mulighed for at søge om at blive eksproprieret, men så kan den uvildige ekspropriationskommission først komme med en afgørelse efter, at folketinget har vedtaget anlægsloven for projektet. Det forventes først at ske i løbet af foråret.


Nyhedsoverblik