Forældre vil kræve millioner for Præstø-ulykke

Foto: TV ØST

Forældre til de 13 elever, der kæntrede på Præstø fjord i februar, vil have millionerstatning fra efterskolen

 

Lundby Efterskole på Sydsjælland kan forvente et millionkrav for ulykken på Præstø Fjord, hvor to lærere og 13 elever i februar kæntrede i en dragebåd. Det skriver politiken.dk.

Forældrene til de 13 elever har således rettet henvendelse til advokatfirmaet Lind & Cadovius, som er specialister i erstatningssager, oplyser advokat Asger Tue Pedersen..

- Forældrene vil gerne have fastslået, at skolen er ansvarlig for ulykken og skal udbetale erstatning. De vil gerne sikre, at deres børn kompenseres på den måde, som de har ret til, siger Asger Tue Pedersen.

Ulykken kostede en mandlig lærer livet, mens syv af 13 elever efterfølgende har været indlagt på et neurocenter i Hammel, fordi de fik hjerneskader under opholdet i det kolde vand.

Advokaterne har endnu ikke det fulde billede af, hvor store men eleverne kommer til at leve med resten af livet. Derfor kan man endnu ikke afgøre, hvor store erstatningsbeløb, der bliver tale om.

Asger Tue Pedersen vurderer dog, at der bliver tale om et beløb i millionklassen.

- Det bliver et millionkrav, fordi der desværre er nogle elever, der har det så skidt, at de må forventes at få varige men, siger han.

Den Maritime Havarikommission er ved at lægge sidste hånd på en undersøgelsesrapport om ulykken og regner med at offentliggøre den i midten af september.

Et udkast til rapporten kritiserer efterskolen for blandt andet at have set stort på retningslinjer fra Søfartsstyrelsen.

Asger Tue Pedersen forventer, at skolens forsikringsselskab står ved ansvaret om erstatning, når den endelige rapport kommer.

Forstander på Lundby Efterskole, Truels Truelsen, kritiserer dog udkastet til rapporten for at rumme en række faktuelle fejl. Han mener desuden, at medieomtalen af den foreløbige rapport har dømt skolen på forhånd.

 

 

01:01 Luk video

 

 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App