Fartkontrol på motorvej: Mand kørte 165 hvor han måtte køre 90

Foto: TV ØST

To bilister skal til en ny køreprøve, efter politiet fredag eftermiddag igen gennemførte fartkontrol ved Guldborgsund-tunnelen.

Bilisterne på Sydmotorvejen er ved at lære lektien. Det er en rigtig god ide at køre efter reglerne omkring Guldborgsund-tunellen, da politiets fotovogne har vist strækningen stor opmærksomhed i de seneste uger.

Fredag eftermiddag og aften holdt en fotovogn igen på strækningen – men igen var det kun et fåtal, der ikke overholdt hastighedsbegrænsningen på 90 kilometer i timen.

Ud af 2174 bilister på strækningen, så kørte kun 159 for stærkt. Det svarer til kun syv procent af bilisterne på strækningen i de fem timer, som fotovognen holdt ved tunellen.

Kørte kørte 75 kilometer i timen  - mere end tilladt

Enkelte bilister havde dog stadig en tung speederfod, viser politiets tal.

Den hurtigste bilist blev målt til at køre 165 kilometer i timen på strækningen  - næsten dobbelt så hurtigt som tilladt. Han skal nu sammen med endnu en fartglad kollega til en kontrollerende køreprøve i den kommende tid. Derudover fik 35 bilister klip i kørekortet. Det betyder, at de har kørt mindst 118 kilometer i timen på strækningen.

LÆS OGSÅ: Politi glæder sig over færre fartdjævle

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App