Dykkere samler skrald i Holbæk Havn

Foto: TV ØST

Der blev i dag erklæret krig mod skralden under overfladen på havnen i Holbæk. Fra morgenstunden stod dykkere klar til at rydde op.

Over 30 dykkere i våddragter hoppede søndag formiddag i havnen i Holbæk for at rydde op under overfladen. Tidligt fra morgenstunden stod de klar i deres våddragter for at samle skrald op fra bunden. 

- Vi skal rense bunden og sørge for at alt det, som folk smider ud over kajen, kommer op på land igen, fortæller Claus Pedersen, som til dagligt arbejder som erhvervsdykker i Holbæk. 

Over hele landet er der dagen igennem samlet skrald i både skove og på strande. År efter år inviterer Danmarks Naturfredningsforening nemlig til at gøre en forskel for naturen ved at indsamle skrald. I år gav dykkerne på havnen i Holbæk så også en hånd med - under overfladen.

- Vi dykker jo i havnen og kan se en masse skrald og for at forbedre sikkerheden og naturen har vi valgt at lave sådan et event i dag, siger Lars Hviid fra Falck Sportsdykkerklub.

Dykkerne samlede skrald i flere timer og fandt både cykler, skilte, vinduer og ikke mindst flasker og dåser i hobetal. 

Det er første gang, at Falck Sportsdykkerklub arrangerer en dag i oprydningens tegn, men på grund af den massive succes i dag, er planen at gøre det igen til næste år. 

 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App