Det sker i weekenden

Foto: TV ØST

Denne weekend byder på alt lige fra jazz og forsinket fastelavn til kunst og event med løbecykler.

LØRDAG:

Gratis prøvedyk
Asnæs: I Asnæs Svømmehal er der lørdag mulighed for at få et gratis prøvedyk. Kom og prøv dykning sammen med instruktørerne fra Odsherred Dykkerklub. Mellem klokken 12 og 16.
Asnæs svømmehal, Teglværkskrogen 4, Asnæs

Camino vandring
Sorø: Drømmer du om at gå en camino, en vandretur med fred og frihed, ensomhed og fælleskab, udfordringer og oplevelser for livet? Nu kan du få gode råd og ideer til hvordan. Læs mere. Arrangeret af AOF Sydvest Sjælland. Klik her for at tilmelde dig
Underviser: Anette Lynge.
Klokken 13.30-17.15. (Pris: 160 kr)
Sorø Borgerskole, Alléen 8, Sorø

Finale for vinterjazz
Sorø: Fredag aften på Kunstmuseet og lørdag aften på Café Tre Konger afsluttes Sorøs vinterjazzprogram med to koncerter. Med tenorsaxofonisten Hans Ulrik på Sorø Kunstmuseum og pianisten Mads Søndergaard på Café Tre Konger vil der fredag og lørdag aftener blive spillet Sorøjazz på topniveau.
Hans Ulrik kan opleves fredag aften fra klokken 18, mens Mads Søndergaard spiller lørdag fra klokken 19.30.

Fodboldsfastelavnsstævne
Maribo: DBU Lolland Falster afholder fastelavnsstævne i Maribo Hallerne lørdag den 21. februar. Der spilles i to haller fra klokken 9 til klokken 15, hvor 560 børn i alderen fra 5 til 12 år kæmper om at være det bedst udklædte hold eller blive kattekonge/dronning. Der bliver slået katten af tønden i de tilstødende lokaler, når man er færdig med at spille fodbold. Der er godteposer til spillerne.

Fastelavn som Støttearrangement for Rødby Svømmehal
Rødby: Rødby Svømmeklub og Støtteforeningen for Rødby Svømmehal er gået sammen om at afholde en fastelavnsfest til fordel for den netop lukkede svømmehal, som parterne håber at kunne åbne igen. Det kommer til foregå uden for svømmehallen. Svømmeklubben donerer desuden 10.000 til støtteforeningen omkring klokken 10.30. Tøndeslagningen foregår på p-pladsen foran svømmehallen fra klokken 10 til 12.

Uddannelses-Bazar på arabisk, tyrkisk, bosnisk, somalisk og dansk
Slagelse: Uddannelsesbazar hvor alle forældre og unge kan få svar på spørgsmål om uddannelse.
UU Vestsjælland & Oasen & Projekt Ringparken er arrangører, og det hele sker lørdag den 21. februar klokken 12-16 på Oasen, Albert Ibsensvej 1, Slagelse. Du vil i løbet af dagen få mulighed for at besøge boder, hvor du vil få svar på de spørgsmål, du har om uddannelse.Der vil være forskellige oplæg i løbet af dagen. Og der vil være vejledningsforedrag på forskellige sprog. I løbet af dagen vil der være fællesspisning, så medbring lidt mad til spisningen.

Ferninsering
Maribo: Fernisering i Galleri Lolland, Østergade 16, 4930 Maribo, klokken 10 -13.
Følgende kunstnere udstiller:

  • Billedkunstner Pernille Gundersen, Maribo
  • Billedkunstner Anne Gyrite Schütt, Norre
  • Billedkunstner Karsten Hallstrøm, København
  • Billedkunstner Sune Czajkowski , København

Udstillingen er ny, og det er to lokale kunstnere og to samarbejdende kunstnere fra København, der viser deres værker frem.

Loppe- og Kræmmermarked
Ringsted: OBS: Både lørdag og søndag! Ringsted Fodboldsponsor Forening og Ringsted Kongrescenter samarbejder igen om det store
Loppe- og Kræmmermarked på Midtsjælland. Der er plads til 85 forskellige stadeholdere på de mere end 1.000 kvadratmeter i Ringsted Kongrescenter. Sidste år var der mere end 2000 besøgende. Det tilbagevendende loppe- og kræmmermarked i Kongrescentret er vanen tro udvidet med et børneloppemarked. Børn under 14 år vil her sælge ud af deres gamle legetøj, hobbyartikler osv.
Entre ved indgangen:
Voksne – 20 kr.
Børn 7 til 14 år – 10 kr.
Børn u/7 år – gratis ifølge med voksen
Lørdag 21. februar 2015 klokken 10 til 16.
Søndag 22. februar 2015 klokken 10 til 15.

Koncert med Tamra Rosanes
Holbæk: Danmarks ukronede countrydronning giver koncert i det totalrenoverede gamle elværk og mølleri på Tuse Næs ved Holbæk. Tamra Rosanes er født og opvokset i USA. Hun startede sin professionelle karriere i 1972 som folkesanger. Op igennem 1970'erne optrådte Tamra Rosanes live og indspillede plader med forskellige grupper, heriblandt vokalgruppen 'Flair' (med blandt andre Sanne Salomonsen).
I 1980'erne var Tamra medlem af bigbandet 'Blast' og sang desuden kor for mange af denne tids store navne - blandt andre Thomas Helmig og Nanna. Gennem hele sin karriere har Tamra Rosanes sunget kor på henimod 500 albums.
Hun kan opleves lørdag klokken 21. (Entré: 120 kr)
Huset på Næsset, Udbyvej 52, Udby, Holbæk

SØNDAG

StriderTM Event i Sorø Hallen
Sorø: Sorø BMX klub afholder for første gang en indendørs StriderTM Event. Her kan alle børn i alderen 1½ - 5 år prøve kræfter med de fantastiske løbecykler. Siden august 2014 har børn i alderen 1½ - 5 år trænet på BMX banen. Nu tager klubben hul på en ny sæson og starter op i Sorø Hallen. Alle børn i alderen 1½ - 5 år er velkomne til at komme og prøve StriderTM Bikes'ene. Den transportable bane bliver stillet op i Sorø Hallen, så børnene har nogle forhindringer at køre på. Klubben stiller cykler med videre til rådighed, og det er gratis at komme og prøve fra klokken 8 til 10, og den 22. marts fra klokken 9 til 11 er der event igen.

Ørnens dag
Saksfjed-Hyllekrog Reservat: Søndag er der Ørnens Dag, og den kan blandt andet opleves i Saksfjed-Hyllekrog Reservat. Her er der mulighed for at komme forbi og høre lokale natur- og fuglekendere og naturvejleder Uffe Nielsen fortælle om stedet og havørnene. Der er også chance for at se nogle af de ørne, der raster i området ud over det lokale ynglepar. Arrangementet er gratis og foregår i tidsrummet klokken 10-14, hvor man frit kan komme og gå. Det er af Dansk Ornitologisk Forening Storstrøm i samarbejde med Fugleværnsfonden, Lyttesholm Naturcenter og naturvejledningen i Lolland Kommune, der står bag arrangementet.
Mødested: Lyttesholm, Lyttesholmvej 4A, 4970 Rødby.

Gademusik fra alle verdenshjørner
Næstved:Søndag præsenterer Næssi-Søndagskoncerterne ægte verdensmusik for Næstveds børnefamilier. Gadehjørnet er en farverig forestilling om tre gademusikere, som mødes tilfældigt og straks bliver uenige om, hvem der egentlig har ret til at spille sin kulturs musik på netop dét gadehjørne. 
Heldigvis hjælper musikken dem til at lære hinanden at kende og måske ligefrem blive venner. 
Koncerten bliver spillet af tre top professionelle musikere, der også i virkeligheden kommer fra hver sit verdenshjørne – Cuba, Israel og Ghana.
Koncerten spilles i Musikstalden på Grønnegades Kaserne, Kulturcenter klokken 11. Dørene åbnes en halv time i forvejen.
Koncerterne er for alle børnefamilier, primært med børn i alderen 4-8 år. Billet kan købes via www.sj-billetten.dk og billettelefon 5588 3950.

Koncert med Majbritte Ulrikkeholm
Kalundborg: Majbritte Ulrikkeholm giver koncert i Vor Frue Kirke i Kalundborg sammen med Carsten Lauridsen på trompet. Majbritte Ulrikkeholm tager ved denne koncert deltagerne med på en musikalsk poetisk rejse i sjælens årstider med særlig vægt på vinterens poesi.
Klokken 15-18. Vor Frue Kirke, Kalundborg, Præstegade 18, Kalundborg. Koncerten afholdes af RøsNetVærk.

Et kunstnerisk indblik i psykiatrien
Nykøbing Sjælland: Gennem et udvalg af genstande fra de to psykiatriske samlinger i Nykøbing Sj. og Sankt Hans i Roskilde får gæsterne et indblik i forskellige personligheders gang gennem psykiatrien. Udstillingen er et samarbejde mellem Nykøbing Sj. Psykiatriske Museum og Sct. Hans Hospitals Museum. Gennem et udvalg af genstande fra de to samlinger gives et indblik i forskellige personligheders gang gennem psykiatrien. Fra Nykøbing Sj. Psykiatriske Museum vises blandt andet værker af Simon Spies' far (1889-1969) og den nationalt anerkendte kunstner Lauritz Hartz (1903-1987). Blandt repræsentanterne fra Sct. Hans Hospitals Museum er 'Kejserinden' (1905-1984), som var indlagt i 32 år. Hun har skabt tankevækkende broderier, som på forunderlig vis kan give indblik i bylivet i Roskilde. I alt omtales 12 personer - personligheder - gennem tegninger, malerier, collager og tekstile arbejder.
Søndag er sidste dag i udstillingsperioden. Der er åbent fra klokken 10 til 14. (Entré: 40 kr)
Nykøbing Sj. Psykiatriske Museum, Annebergparken 36, Nykøbing Sj.

TV ØST/Kultunaut

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App