Det sker i weekenden

Foto: TV ØST

Denne søndag byder blandt andet på historiefortælling og musik. Her kan du få et overblik over nogle af regionens tilbud.

LØRDAG

Velgørenhed: Team Rynkeby, Vordingborg-holdet afholder et seks timers spinningevent fra klokken 10 til 16 i Haslev Badmintonhal på Sofiendalsvej 41, 4690 Haslev. Der solgt 110 cykler til en pris af 275 kroner per cykel. Beløbet går ubeskåret til Børnecancerfonden, og det er henholdsvis private og firmaer, som har valgt at støtte det gode formål. Eventet kickstartes af Peter Ålbæk fra Zentropa Film. Han cykler med den første time.
Daniel Kulonka fra Nyråd - der er benamputeret efter kræftsygdom som barn - og som var med på holdet, der kørte til Paris i 2014, deltager også.

DM i styrkeløft: Rødby motionscenter er vært for årets DM i 3 kamp styrkeløft for subjuniorer, juniorer og master løftere. Stævnet bliver holdt i Rødby Sportshal, Byskolevej 6, 4970 Rødby. Der er stævnestart klokken 11, og klubben forventer at være færdige med alle 35 tilmeldte løftere ved 16.30-tiden. Rødby selv stiller med otte løftere, så klubben håber selvfølgelig på stor opbakning fra byens og omegnens borgere. Der er gratis entré.

DM i crossløb: Kalundborg går Cross-Amok lørdag den 24. januar. Flere hundrede crossløbere kommer til Kalundborg, hvor Kalundborg IF er vært for de danske mesterskaber. Publikum kan være heldige at se Henrik Them (dansk mester på marathon), Thiis Nijhuis (dansk mester på halvmarathon) og Rikke Due Andersen (dansk mester marathon). Den unge Abdi Hakim Ulad fra Korsør med mange mesterskaber på cv'et er tvivlsom til start på grund af skader. De danske mesterskaber i Munkesøen er en afdeling af Dansk Atletik Forbunds turnering Cross Challenge. Cross Challenge afvikles som en vinterturnering over seks runder. Ved tre af runderne afgøres danske mesterskaber i henholdsvis 4 km cross, 10 km cross og 10 km landevej. Mesterskaberne i Kalundborg begynder klokken 12.30 på Munkesøens stadion.
Du kan læse mere om arrangementet her.

Åben moské: Moskeen Baitul Hamd, Nakskov holder et åbent arrangement og fordømmer terror-organisationer som ISIS lørdag den 24. januar. Vejlegade 31 i Nakskov klokken 14. Arrangementet er gratis, og alle er velkomne.

Kulturnat i Sorø: Lørdag den 24. januar tændes tusindvis af lys i Sorø som led i årets Kyndelmisse – Sorøs magiske kulturnat, hvor bymidten og Sorø Akademis smukke park illumineres, og hvor kulturinstitutioner og historiske bygninger slår dørene op og byder på rundvisninger i lommelygteskær og anderledes aktiviteter for hele familien. Kyndelmisse finder sted lørdag den 24. januar fra klokken 17 til 22 i Sorø. Turpas koster 50 kroner. (børn under 14 år gratis). Turpas kan købes på bibliotekerne i Sorø og Dianalund, Sorø Museum, Sorø Turistkontor, Sorø Kunstmuseum, Victoriateatret samt fra turpasboden ved Nordea, Storgade 22, som er åben lørdag den 24. januar fra klokken 16.15-20. Enkelte arrangementer kræver adgangsbilletter, som kan hentes ved Nordea, Storgade 22, fra klokken 16.15-20 lørdag.

Danmarksindsamlingen: Idrætsefterskolen Grønsund elever deltager endnu en gang i Danmarksindsamlingen, der løber over skærmen på Dr 31. januar. Her er nogle af de ting, efterskolen laver i denne weekend.
Fredag vil der være børnediskotek for 0.-4. klasse. Party i den helt store stil, hvor eleverne - IGérne - sørger for underholdning og dans.
Lørdag formiddag kan du få dine varer løbet hjem fra Brugsen og måske støtte indsamlingen med en mønt.
Det er også lørdag, at IG-eleverne åbner hallen for alle friske børn og unge, der vil have en aktiv dag og udforske forskellige sportsgrene.
Prisen er en SMS/20 kroner per aktivitet, og arrangementet kører hele dagen:

  • 9:30-11 Spring og leg fra 3-5 år Hal 2
  • 9:30-11 Fodbold fra 6-10 år Hal 1
  • 11-12:30 Spring og leg fra 6-10 år Hal 2
  • 11-12:30 Fodbold fra 10- 14 år Hal 1
  • 13-14:30 Basket, badminton, håndbold Hal 1
  • 13-15:30 Pony-træk Ridecentret
  • 13:30-14:30 Bordtennis, Kids-volley Hal 2
  • 14:30-17 Fodbold IG vs. Øboere Hal 1

Der kan købes kage, te, kaffe og saft til de sultne unger og forældre Medbring madpakker, hvis I skal være der hele dagen.

Danmarksindsamlingen: Også Waldemarsbo Efterskole har tradition for at samle penge ind til Danmarksindsamlingen. Lørdag den 24. januar fra klokken 11 til 15 vil der være åbent hus med mulighed for at købe mad, kaffe og kage. Desuden vil der være cykelauktion og loppemarked. Alle de penge, efterskolen får ind, går ubeskåret til Danmarksindsamlingen 2015, der i år har temaet 'mod uretfærdighed'. Efterskolen holder til på Hylleholtvej 6, 4654 Faxe Ladeplads.

Kunstnerisk trommemaskine: Kom gratis til koncert når der er musikalsk kunstperformance i udstillingen på kulturinstitutionen Rønnebæksholm lørdag den 24. januar klokken 14. Årets første koncert løber af stablen, og den spændende og alternative duo Karl Stampes og Peter Tinning præsenterer en musikalsk performance, der vil udfordre sanserne og sætte fantasien i gang hos både store og små. Karl Stampes er uddannet fra det Kongelige Kunstakademi i København og har til projektet med Peter Tinning udviklet en digital trommemaskine baseret på elektromagneter og hverdagsobjekter. Og man vil kunne opleve ham spille på potter og pander til melodier fra Peter Tinnings guitar.
Peter Tinning er uddannet fra det Kongelige Konservatorium i Haag i Holland. Han er guitarist og bruger gerne alternative spilleteknikker samt en masse effekter på guitaren for at skabe en organisk lyd som modspil til trommemaskinens mere statiske lyd. Sammen er de to et kunstnerdrevet laboratorium med hovedinteresse i kunst, musik, mekanik, digital adfærd, elektronisk kredsløb og animation. Der er gratis adgang til koncerten, der både henvender sig til børn og voksne. Rønnebæksholm 1, 4700 Næstved.

-->

SØNDAG

Nytårskoncert: Traditionen tro er der nytårskoncert med Bjergsted Rytmiske Musikskole. Koncerten bliver holdt i Bjergsted Forsamlingshus søndag den 25. januar fra klokken 14 til 16. Det er musikskolens elever i alderen 8 til 63 år, der spiller, synger og underholder med en bred vifte af forskellig musik. Derudover vil der være fællessang undervejs. Der er gratis entré, og fordi musikskolen samtidig fejrer 10 års jubilæum er der gratis sodavand og øl.

Musik: Duo Diagonal i Orenæs Saloner i Nøsrre Alslev klokken 15. Anka Zlateva og Adam Ørvad præsenterer en sjælden instrumentkombination: cembalo og accordeon – en instrumentkombination med garanti for farver og klange, man aldrig før har oplevet.  Instrumenterne kommer egentlig fra hver sit verdenshjørne af musikken; cembaloets storhedstid var i barokken i 1700-tallet, mens det moderne koncert-accordeon især inden for det seneste tiår er blevet anerkendt som klassisk soloinstrument. Ved koncerten bliver der blandt andet spillet musik fra tidlig barok til dette århundrede af bl.a J. S. Bach, Rameau, Soler og Nordstrøm. Ved koncerten bliver der også spillet musik af både Hanne Ørvad og Timme Ørvad, begge komponister opvokset i Nakskov og forældre til Adam Ørvad.
Du finder Orenæs Saloner på Orenæs Skovvej 12, Orehoved, 4840 Nørre Alslev. Entréprisen er 100 kroner og 50 kroner for børn. Billetter kan bestilles på email saloner@getting.dk eller telefonisk/sms på 61 77 08 26 eller på www.orenaessaloner.com.

Historier: I anledningen af at Vordingborg har købstadsjubilæum i år, vil Vordingborg Fortællerkreds finde gamle historier frem fra de sidste 600 år. De veloplagte fortællere kan opleves i Kulturarkaden søndag den 25. januar fra klokken 13.30 til 15.30. Tilmelding er ikke nødvendig – bare mød op og vær med til hyggen på Sydhavnsvej 6 i Vordingborg. Gratis adgang.

 

Nytårskoncert: Slagelse Garden optræder i Korsør Kulturhus med et festfyrværkeri af en nytårskoncert søndag den 25. januar klokken 14-16. Der er gratis adgang, og billetter kan bestilles på Kulturhusets hjemmeside.
Når Slagelse Garden gæster Marmorsalen i Korsør Kulturhus med deres nytårskoncert, bliver det både Gardens første optræden i det nye år og samtidig Gardens første koncert af sin slags nogensinde. Gardens dygtige musikere vil denne eftermiddag levere et bredt sammensat program i to afdelinger, som begge indledes af Gardens Tambourkorps. Under ledelse af dirigent Rasmus Kærsgaard vil Gardens Orkester herefter indtage scenen. Børge Riis Larsen vil som den kyndige konferencier lede publikum gennem et repertoire af såvel klassiske nytårsnumre som 'Champagnegaloppen' og 'Happy New Year' samt en række andre kendte og populære musikstykker krydret med blandt andet solistpræstationer.
Gratis entré. Korsør Kulturhus, Skolegade 1, Korsør.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App