Det sker i weekenden

Foto: TV ØST

Hvis man vil skyde julen i gang med et julemarked er der god mulighed i weekenden, som også byder på DM i indendørs-roning og erotisk litteratur.

DM i indendørs-roning.

Lørdag den 29. november afholder Næstved roklub de Sjællandske mesterskaber indendørs-roning.

340 roere er tilmeldt, hvilket er en rekord for mesterskabet. To af de tilmeldte ror til dagligt i guldfireren, men i dagens anledning kæmper Morten Jørgensen og Jacob Søgaard Larsen med i Næstved.

Mesterskabet byder derudover på mange unge roere, da mere end 250 af deltagerne er under 18 år.

Det første løb starter klokken 10.30, hvor eliteroerne ror 6000 meter.

Løbet finder sted i Kildemarksskolens Hal på Kildemarksvej 67 i Næstved. Der er fri entré.

 

Erotisk litteratur på Ringsted bibliotek

Biblioteket i Ringsted står lørdag den 29. november i erotikkens tegn. Hele dagen udstiller biblioteket nemlig erotiske bøger, tegneserier og film.

Og det er en populær genrer for tiden, hvor især bøger som "Fifty Shades of Grey" har fået mange læsere, og som nu er på vej som film.

- Der har været, og vi befinder os stadig midt i, en populær og blodig krimiperiode. Men som modstykke er der behov for noget nyt, og pirrende læsning. Og her kommer den erotiske litteratur ind, fordi den rører os på en anden måde end krimierne, fortæller Signe Flaier Kalmberg, der er bibliotekar på Ringsted Bibliotek og Borgerservice i en pressemeddelelse.

 

Forårsblomster på sidste efterårsdag

Selvom kalenderen i denne weekend byder på mange julerier, så har der også sneget sig lidt forårsblomster ind på Falster.

Den 30. november er der nemlig planlagt en storstilet udplantning af forårsblomsterløg på Nordøst-Falster.

Klokken 11 kan alle interesserede melde sig i centret på Erikdalsvej 29 i Horbelev. Herefter kører de så ud og planter løgene i de små byer, så de er klar til at blomstre, når kalenderen siger forår 2015.

 

Udvalg af weekendens julemarkeder:

Økologisk julemarked i Klinteby. Lørdag den 29. november klokken 10-16. Strandbakken 142, Klinteby, 4700 Næstved

Julemarked i Skafterup. Lørdag og søndag klokken 10-16. Entre 20 kr., børn gratis. Nøddeholt, Skafterupvej 5, Skafterup, 4262 Sandved

Jul i Andelslandsbyen Nyvang. Lørdag og søndag 10-16. Entre 50 kroner. Børn under 3 år kommer gratis ind. Oldvejen 25, 4300 Holbæk

Julemarked i Løve Mølle. Lørdag og søndag 10-16. Knudstrupvej 6 A, Løve, 4270 Høng.

 

Arrangementerne er et lille udsnit af de ting, der sker i vores region i løbet af weekenden. Du kan se flere begivenheder på kultunaut.dk.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App