Borgmester erkender svigt i Brønderslevsag

Foto: TV ØST

Borgmester Stig Vestergaard erkender nu, at der ikke er fulgt op på underretninger om børnenes mistrivsel og vanrøgt i Brønderslev-sagen.

Da dommen i sagen blev afsagt i juni sidste år, udtalte borgmesteren i en pressemeddelelse, at kommunen bestræber sig på at gribe ind, når det er nødvendigt, men at det er meget vanskeligt at gribe ind over for forhold, man ikke kender til. Det er dog den udtalelse, der nu er blevet moderet en smule, skriver Folketidende.dk., så borgmesteren retter mere ind efter ankestyrelsens kritik af, at Lolland Kommune ikke reagerede på underretninger.

“Bekymringssignalerne kan nu ses at skulle være tolket meget anderledes, og kommunen anerkender, at det sociale arbejde på centrale områder i sagen ikke var tilstrækkeligt”, lyder det i den nye redegørelse til byrådet om forløbet af Brønderslev-sagen.

Der er dog ikke på det halve år sket ændringer af betydning i holdningen til den del af ankestyrelsens kritik, som gik på, at børnene burde have været tvangsfjernet så tidligt som i 2006.

Her fastholder borgmester Stig Vestergaard, at kommunens vurdering på baggrund af den viden - var, at der ikke var basis for en tvangsfjernelse af børnene. Det skriver Folketidende.dk.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App