To aviser bliver til én

Foto: TV ØST

Der blev skrevet PRESSE-HISTORIE i dag i Nordvestsjælland. De to søsteraviser, Holbæk Amts Venstreblad og Kalundborg Folkeblad gik nemlig i dag i trykken for sidste gang.

Det er faldendende oplagstal der ligger bag beslutningen om at slå de to gamle aviser sammen til én ny. Og måske har de to gamle aviser selv en del af skylden, mener Mogens Flyvholm, Chefredaktør på Nordvestnyt:

Jeg tror desværre det mere eller mindre er selvforskyldt, fordi vi leverer en hel del nyheder på vores egne netsider, som man jo kan hente gratis.

Farvel til de to gamle aviser også er et opgør med avisen som talerør for bestemte politiske partier:

Avisens daglige leder, vil komme til at handle om lokale forhold, noget af det der rør sig i det lokalområde der er Norvestnyt´s, - siger Claus Sørensen, der indtil i dag bestred posten som chefredaktør for Kalundborg Folkeblad. Fremover får Claus Sørensen titel af marketings- og informationschef i Medieselskabet Nordvestsjælland.

Holbæk Amts Venstreblad har gennem årene markeret sig stærkt som det Radikale Venstres tro væbner, så dagens farvel var ekstra hårdt for partiets lokale folketingskandidat, Rasmus Helveg Pedersen. Han fik dog, symbolsk, lov at trykke på startknappen for sidste ombæring af avisen:

Jamen det er tungt. Det er virkeligt et historisk medie og alle radikale har et særligt forhold til Holbæk Amts Venstreblad. Det er ikke fordi vi ikke glæder os til det nye, men det er altså trist, -siger Rasmus Helveg Pedersen.

Allerede i morgen genopstår de to gamle dagblade i ny fælles ham - som Nordvestnyt. En helt ny avis, designet til nutidens læsere:

Vi har én egn og vi har én avis, og det bliver en helt anderledes avis end de to gamle dagblade. Det bliver en moderne avis i layoutet og en avis der vil følge magthaverne meget nøje. Vi vil være positivt kritiske, og så skal der altså ikke ske noget uden vi også er på banen, -siger Mogens Flyvholm.

Holbæk Amts Venstreblad blev 106 år. Kalundborg Folkeblad nåede 104 år på gaden.

02:07 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App