89-årig kan ikke få plejebolig

Foto: TV ØST

Flemming Krogh Johansen kalder sig selv en gammel, træt mand. Derfor vil han gerne have tildelt en plejebolig. Men kommunen siger, at han er for frisk.

Flemming Krogh Johansen har klaret sig selv hele livet. Siden hans kone døde for 5 år siden, har han sørget for alt i hjemmet. Men nu, i en alder af 89 år, vil han gerne flytte i en plejebolig i København tæt på familien.

- Fordi jeg er en træt, gammel mand, og jeg kan falde om når som helst, siger Flemming Krogh Johansen.

Selvom han i dag selv går i bad og kommer i tøjet, vil han gerne flytte i en bolig, hvor han for eksempel kan spise sin mad sammen med andre ældre. Derfor har hans datter Birgit Krogh Johansen ansøgt Næstved Kommune om at få tildelt en plejebolig til ham.

Nej til plejebolig

Men den ansøgning har kommunen afslået. De mener ikke, at hans fysiske tilstand er dårlig nok til at få tildelt en plejebolig.

I afslaget skriver kommunen, at plejeboliger kan visiteres til personer, hvis fysiske eller psykiske behov er så omfattende, at pleje i ens eget hjem ikke længere er forsvarligt.

"Jævnfør dit behov for hjælp og nuværende funktionsniveau er du ikke i denne målgruppe", skriver Næstved Kommune i afgørelsen.

- Jeg ryster bare på hovedet og siger, at jeg ikke kan forstå det. Jeg kan ikke forstå, at de ikke vil slippe sådan en gammel mand, siger Flemming Krogh Johansen.

- Jeg synes, at det er utrolig trist, at man overhovedet ikke ser på de menneskelige aspekter længere, siger Birgit Krogh Jahansen.

Politisk opbakning

Thomas Palmskov fra Dansk Folkeparti er medlem af omsorgsudvalget, hvor sager om plejeboliger hører ind under. Han forstår ikke kommunens afgørelse.

- Umiddelbart vil jeg mene, også holdningsmæssigt, at man godt kunne tilbyde en bolig til den ældre herre,  siger Thomas Palmskov (DF).

Efter sommerferien vil han undersøge sagen.

- Jeg vil nok lige spørge ind til embedsmændene og sige, om vi ikke kunne håndtere den sag lidt anderledes, siger Thomas Palmskov (DF).

Flemming og Birgit Krogh Johansen håber, at kommunen ombestemmer sig, og giver en godkendelse til en plejebolig.

- Mit håb er, at kommunen besinder sig og accepterer, at min far ansøger om at få en plejebolig, siger Birgit Krogh Johansen.

03:37 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App