14-årig røg direkte i fængsel

Foto: TV ØST

En 14-årig dreng fra Odsherred blev fredag sendt i fængsel for et røveri i Ølby i mandags. Forbrydelsen kostede otte måneders fængsel

Sagen om dommen mod den 14-årige står i politiets døgnrapport fra Midt - og Vestsjællands politi

Ifølge døgnrapporten fik den 14-dreng fra Odsherred sin dom fredag klokken 13. Fem af de otte måneders fængsel blev gjort betinget. Det betyder den 14-årige skal afsone i alt tre måneders fængsel.

- Vi håber, at denne sag giver anledning til snak i de små hjem. Forældre må tale med deres børn om, hvad der kan ske, når man gør sådan noget, siger Carsten Andersen fra Midt - og Vestsjællands politi til Ritzau.

- Det er altså ikke film, det er virkelighed, tilføjer han om konsekvensen.

Afsoningen begyndte umiddelbart efter dommen og den 14-årige gik direkte til afsoning på en institution for unge.

Røveriet i Ølby foregik i mandags den 27. september, da der allerede er faldet dom karakteriseres dommen, som en såkaldt "straksdom".

Ifølge politiet begik den 14-årige sammen med to andre drenge på 14 - og 13 år røveriet i Ølby Centeret i Køge ved 17-tiden den 27., da de med en hobbykniv truede to drenge til at udlevere penge og koncertbilletter.

Den 13-årige er på grund af sin alder overgivet til kommunen, mens den anden 14-årige forsat sidder varetægtsfængslet, og hans sag skal behandles i retten den 10. oktober 2010.

Nedsættelsen af den kriminelle lavalder fra 15 til 14 år har medført en voldsom offentlig debat. Men flertallet i Folketinget holdt trods protesterne fast og stemte lovændringen igennem.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App