Vordingborg-elever kan få kortere skoledage

I et nyt eksperiment får en række skoler landet over mulighed for at lave kortere skoledage. To skoler i Vordingborg Kommune er med.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Både elever og lærere på Kulsbjerg Skole i Stenved øst for Vordingborg og Præstø Skole må gå rundt med store smil i dag.

Det er nemlig lige blevet annonceret, at skolerne er kommet med i Undervisningsministeriets nationale forsøg, hvor 50 skoler over hele landet får lov til at eksperimentere med kortere og mere fleksible skoledage.

Forsøget løber i første omgang de næste tre år, og skolerne kan udover at arbejde med længden på skoledagen også eksperimentere med særligt planlagte forløb for såvel fagligt svage som fagligt dygtige elever.

- Med dette forsøg tager vi første skridt til at indrette skoledagen bedre de steder, hvor der er et behov. Jeg glæder mig over den store interesse for at deltage, siger undervisningsminister Merete Riisager i en pressemeddelelse.

Siden skolereformen, der trådte i kraft i 2014, har flere elever og forældre klaget over, at der ikke er tid nok til at få et godt og aktivt barneliv til at fungere. Især de længere skoledage har betydet, at det for nogle er blevet sværere at have fritidsinteresser.

- Skolen og lærerne skal have den nødvendige frihed til at fokusere på den gode undervisning, som det hele jo handler om. Jeg har fået mange henvendelser fra forældre, elever og lærere, der ønsker at tilpasse deres skoledag bedre til, hvordan det passer lokalt, siger Merete Riisager.

I alt 75 skoler fra 35 kommuner havde ansøgt om at komme med i forsøget.


Nyhedsoverblik