Voldsomt vejr rammer regionen - ungt par ramt af kraftigt lyn i deres sofa

Manden talte i telefon, mens telefonen sad til opladning, da lynet slog ned i huset og ramte elnettet og et ungt kærestepar.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Man siger, det er mest sikkert at befinde sig i en bil eller indenfor, når det lyner. Alligevel blev et yngre par fra Mern på Sydsjælland ramt af et lyn, mens de sad og slappede af i deres sofa på Søndervej.

- De får strøm igennem sig, da lynet slår ned. Manden sidder og taler i en telefon, som sidder til opladning, da det sker, og kvinden sidder med fødderne op på ham i sofaen og bliver på den måde også ramt, siger indsatsleder Knud Erik Døssing fra Midt- og Sydsjællands Brand og Redning.

quote Manden sidder og taler i en telefon, som sidder til opladning, da det sker.

Erik Døssing, Indsatsleder

Parret er efterfølgende kørt til kontrol på sygehuset, men der er ingen meldinger om personfare.

- Det er normal procedure, når man har fået strøm igennem sig, at man lige skal tjekkes igennem på sygehuset, siger indsatslederen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Et lyn er slået ned i et hus i Mern.
Et lyn er slået ned i et hus i Mern. Foto: TV2 ØST

Lynnedslaget antændte tagkonstruktion

Lynet slog klokken 13:02 ned i gavlen på huset og antændte tagkonstruktionen.

- De er sluppet meget billigt. Der er kun brændt en lille smule af huset, og så ved jeg ikke, hvordan elnettet har det. Det skal en elektriker tjekke, og så er der kommet en lille vandskade, efter vi har været her og slukke branden, lyder det.

Midt- og Sydsjællands Brand og Redning arbejder stadig på stedet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det er i dette hus på Søndervej, at lynet slog ned.
Det er i dette hus på Søndervej, at lynet slog ned. Foto: TV2 ØST

Flere huse ramt af lynnedslag

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er huset i Mern ikke det eneste, der er blevet ramt af det voldsomme tordenvejr.

- Vi havde en lignende sag nede fra Nykøbing Falster, men der gik ikke ild i huset, siger Kent Edvardsen, der er vagtchef hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Også i et sommerhusområde ved Stillinge Strand i Slagelse er et lyn slået ned. Lynet har antændt en transformatorstation og sprængt træer i småstykker.

- Jeg kan se, træstykkerne er være kommet flyvende i luften, og nogle vejer nok mellem 40 og 50 kilo. Nogle har endda ramt et sommerhusvindue og smadret det, siger Michael Gravgaard, indsatsleder hos Slagelse Brand og Redning.

 
  Foto: Lind Foto

Lynnedslaget i transformatorstationen betyder, at store dele af sommerhusområdet i øjeblikket ikke har noget strøm.

- Der vil gå minimum en tre-fire timer, inden der kommer strøm. Der skal sættes en midlertidig tranformatorstation op, for den anden er fuldstændig udbrændt, lyder det.

Uvejret fortsætter

Meldingen fra DMI lyder, at der frem til i aften vil falde mellem 20 og 40 millimeter regn på Sydsjælland, Lolland og Falster, ligesom det er det område, der vil være mest plaget af lyn og torden.

Læs også
Varsel fra DMI - skybrud og tordenvejr på vej
Læs også
Varsel fra DMI - skybrud og tordenvejr på vej

Ifølge TV2 Vejret kan man på et radarbillede fra klokken 11.55  se en stor tordencelle op over Falster. Fredag blev der registreret 374 lyn. Optællingen klokken 15 i dag fortæller, at der foreløbig er registreret 381 lyn. Det tal vokser resten af eftermiddagen og i aften, lyder det fra TV2 Vejret.

Tordenvejret på vej ind over Stege på Møn.
Tordenvejret på vej ind over Stege på Møn. Foto: Nanna Brix
Opdatering
Clock15. jun 2019, kl. 17:37
Artiklen er opdateret med et nyt lynnedslag i et sommerhusområde ved Stillinge Strand.

 


Nyhedsoverblik