Vinterens sidste weekend bliver klar og solrig

Sol over Rønnede Foto: Sonja Folkersen

Med temperaturer omkring fem grader og en del solskin vil man sagtens kunne bevæge sig udenfor.

Efter weekenden ringer klokken ind fra både vinterferie og vinter i kalendermæssig forstand.

Spørger man DMI, slutter februar med noget af det bedste vejr, man kan forestille sig, når nu det er vinter.

- Denne uge har været en uge i polarluftmassens tegn. Vi har haft ganske meget sol, vind og også nogle byger med slud og sne. Men nu er vi ved at komme af med vinden og har faktisk en ret flot weekend i vente, siger vagthavende meteorolog Frank Nielsen til ritzau.

De fleste kommer formentlig til at se en del til solen. Det betyder dog ikke voldsomt høje temperaturer. Fredag, lørdag og søndag vil der blive op til fem grader, men uden bidske vindpust vil det være fint udendørsvejr.

- Det bliver rigtig fint vejr til at være udendørs i den her weekend. Det vil føles rart, selv om termometeret ikke viser så meget, siger Frank Nielsen og oplyser, at dagen er tiltaget med over tre timer siden den mørkeste tid i december.

Om natten kryber temperaturen ned på mellem to og fem graders frost.

- Man vil nok kunne vågne op til fine, rimdækkede marker og græsplæner, siger Frank Nielsen om den positive side af temperaturer under frysepunktet.

- Der vil også være lidt rim på vejene, man skal være opmærksom på. Der kan også ligge lidt lokal tåge lørdag morgen, lyder det om den negative side af nattefrosten.

Risikoen for nedbør i løbet af weekenden betegnes som meget lille.

/ritzau/

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App