Venstrekvinde står frem efter lækket mail: - Det er dybt beklageligt

Venstres næstformand, Kristian Jensen (V), skal ud, afslører en intern mail mellem Venstre-folk i Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er dybt beklageligt.

Sådan siger Malene Louise Snedgaard, kommuneforeningsformand i Faxe, efter onsdagens møde mellem Venstres 17 kommuneforeningsformænd i Region Sjælland på Rønnede Golf Klub. 

quote Det er altid dejligt, når ens såkaldte venner ikke kan holde sin kæft

Lars Gormsen, der er kommuneforeningsformand i Ringsted

Det var ellers en noget tavs Venstre-flok, der sent onsdag aften mødte pressen, men en intern mail fra en af kredsenes formænd viser, at de 17 kommuneforeningsformænd vil af med Venstres næstformand, Kristian Jensen (V).

I mailen, som Berlingske er i besiddelse af, fremgår det, at der var to lige store grupper med to forskellige holdninger.

Læs også
Efter lukket møde i Region Sjælland - venstrefolk er tavse
Læs også
Efter lukket møde i Region Sjælland - venstrefolk er tavse

Den ene holdning var, at partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) skal fortsætte, og at næstformand Kristian Jensen skal ud. Den anden holdning var, at både Løkke og Jensen skal ud.

- Vi havde lavet en aftale om først at kommunikere med pressen efter hovedbestyrelsesmødet, men det er der åbenbart nogen, der ikke kan holde, siger Malene Louise Snedgaard.

Afventer stormøde

Gennem tre timer havde Venstres 17 kommuneforeningsformænd i Region Sjælland onsdag aften diskuteret fremtiden for partiet, og hvem der skal være Venstres formand og næstformand.

- Vi har haft et rigtig godt møde, hvor vi har gennemdrøftet situationen, og de konklusioner vi er kommet til, tager vi med til hovedbestyrelsesmødet og landsmødet, som bekendt er partiets højeste myndighed, sagde formanden for Venstre i Region Sjælland, Elo Jensen.

Artiklen fortsætter under videoen.

Regionsformand Elo Jensen (V) og næstformand Knud Vincents (V) mødte pressen foran Rønnede Golf Klub sent onsdag aften.

Hverken regionsformand Elo Jensen (V) eller næstformand Knud Vincents (V) ønsker at udtale sig om mailen og indholdet i mailen til TV2 ØST. Deres svar er:

- Ingen kommentar.

Begge ønsker først at udtale sig efter, at hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Venstre havde været til møde den 30.-31. august.

Hvem har sendt mailen?

Men nu står to af de 17 kommuneforeningsformænd frem og udtaler sig om sagen.

- Vi havde på mødet i går en aftale om, at Elo og Knud udtalte sig til tv, og så går der ikke en gang 24 timer, så er det brudt, siger Malene Louise Snedgaard.

Kan du genkende mailens indhold?

quote Hvis man har en fortrolighedsaftale, så skal man fandeme holde sin kæft

Lars Gormsen, der er kommuneforeningsformand i Ringsted

- Jeg har ikke set mailen, og jeg ved ikke, hvem der har fremsendt den mail. Men det kunne være interessant at finde ud af, hvem der har fremsendt mailen, svarer Malene Louise Snedgaard og fortsætter:

- Men jeg har stadig en aftale med formanden, og den bliver jeg nødt til at holde, så jeg vil ikke udtale mig omkring mailen.

Venstremand opfordre folk til at holde kæft

Lars Gormsen, der er kommuneforeningsformand i Ringsted, har også valgt at udtale sig om sagen.

- Det er altid dejligt, når ens såkaldte venner ikke kan holde sin kæft, siger han ironisk til TV2 ØST.

- Men jeg plejer at holde mine aftaler. Når vi er blevet bedt om at holde vores kæft, så gør vi det, tilføjer han.

kristian jensen
Læs også
Intern mail fra hemmeligt møde - Region Sjælland vil af med Kristian Jensen
kristian jensen
Læs også
Intern mail fra hemmeligt møde - Region Sjælland vil af med Kristian Jensen

Hvad er din kommentar til, at der er blevet lækket en mail?

- Jeg er nok lidt gammeldags, jeg er medlem af mange foreninger, og når man har aftalt fortrolighed, så er det usleste at gøre ikke at overholde de aftaler. Det er bare menneskeligt helt ude at format, og så er det ligegyldigt, hvad emnet er. Hvis man har en fortrolighedsaftale, så skal man fandeme holde sin kæft, svarer Lars Gormsen.

Flere andre kommuneforeningsformand i Region Sjælland, som TV2 ØST har været i kontakt med, ønsker heller ikke hverken at be- eller afkræfte mailens indhold.

Vidt forskellige syn på fremtiden

På mødet i Region Sjælland skiftedes hver af de omkring 17 sjællandske kommuneforeningsformænd til at fremlægge deres syn på formandskabet.

quote Nogen mente, at de begge kunne blive. Nogen mente, at de begge skulle gå

Jørgen Larsen, kommuneforeningsformand i Sorø

Og der var vidt forskellige syn rundt om bordet, skriver Jyllands-Posten.

- Nogen mente, at de begge kunne blive. Nogen mente, at de begge skulle gå. Nogen mente, at den ene kunne blive. Nogen mente, at den anden kunne blive, siger Jørgen Larsen, kommuneforeningsformand i Sorø og medlem af Venstres hovedbestyrelse til Jyllands-Posten.

Jacob Jensen
Læs også
Presset vokser på Venstres ledelse: - Lyt til baglandet
Jacob Jensen
Læs også
Presset vokser på Venstres ledelse: - Lyt til baglandet

Han vurderer, at det var cirka fifty fifty, hvor mange der ønskede henholdsvis udskiftning af formandskabet eller en fortsættelse af det nuværende, men understreger også, at han ikke skrev ned, hvor mange der indtog hver af de forskellige standpunkter.

Klar udmelding fra Region Midtjylland 

De midtjyske kommuneforeningsformænd var samlet mandag aften for at diskutere den fremtidige ledelse i Venstre. Som den eneste region i landet, havde de en klar opfordring efter mødet:

Af hensyn til Venstres fremtid, troværdighed og stabilitet opfordrer vi formandskabet til, at det trækker sig kollektivt, lød det fra samstemmende fra midtjyderne.

I de tre sidste Venstre-regioner har der også været ytringer om utilfredshed. Men der har ikke været offentlige opfordringer til, at partitoppen skal trække sig.

Regionsformand Elo Jensen (V) og næstformand Knud Vincents (V) foran Rønnede Golf Klub.
Regionsformand Elo Jensen (V) og næstformand Knud Vincents (V) foran Rønnede Golf Klub. Foto: TV2 ØST

Nyhedsoverblik