Vagn Birk Jensen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vagn Birk Jensen fra Næstved er kendt som provsten, der blev dømt for at skjule et barn, der skulle tvangsfjernes fra sin familie. Han prædiker om næstekærlighed, tilgivelse og syndsforladelse.

Vi taler også om den sorg, han har oplevet, når et barn i familien taber kampen til kræft. Hvordan finder en præst en mening i det?

Vagn Birk Jensen bor i landsbyen Tyvelse ved Glumsø. Han er en af to chefer for 32 præster i Næstved Provsti. Han er vokset op med sine forældre, to søstre og to brødre. Familien holdt til på en gård på Sjællands Odde. Han blev i 1979 gift med Ingunn, der har  datteren Beata, som han senere adopterede.

Vagn Birk Jensen er pianist. Det sendte ham på flere ture med Flensted-Jensens opvisningshold, der senere blev til inspiration for DGIs verdenshold. Han har stor interesse for musik. For eksempel blev hans 60 års fødselsdag fejret med færøsk korsang. Selv er han tenor.

En helt særlig historie ved Vagn Birk Jensen, at han oprindeligt var bankmand. Ja, faktisk nåede han at være ansat i Danske Bank (blandt andet i Nykøbing Sjælland) i 25 år - inden han foretog det ret så markante karrieskift.