Ung asylansøger sprang ud fra Scandlines-færge

En medarbejder på Scandlines slog lørdag eftermiddag alarm, da en af passagererne sprang i havet fra 15 meters højde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Klokken var 14.39, da alarmen gik til broen. En passager var overbord, og færgens redningsbåd blev sat i vandet. Episoden fandt sted lørdag eftermiddag, og Scandlines færgen Prinsesse Benedikte var på vej fra Rødby mod Puttgarden. Det var planen, at færgen skulle lægge til havn i Puttgarden kl. 15.

Det var en såkaldt dualofficer, der slog alarm.

quote Som søfolk føler vi alle en pligt til at redde liv. At det så kan gøres på otte minutter, det er meget imponerende

Anette Ustrup Svendsen, kommunikationschef, Scandlines

- Det lykkedes heldigvis i løbet af ganske kort tid at bjærge den unge mand op i redningsbåden. I alt gik der kun otte minutter. Han var heldigvis i god behold, men naturligvis meget afkølet, for vandet er ikke mere end seks grader varmt i Femern Bælt lige nu, fortæller Scandlines kommunikationschef, Anette Ustrup Svendsen.

Da færgen ankom til Puttgarden, holdt en ambulance klar til omgående at køre den unge mand på hospitalet.

Blev afvist i Rødbyhavn

Ifølge pressetalsmanden fra Landespolizeiamtet i Kiel, Torge Stelck, er der tale om en 21-årig mand fra Afghanistan. Den 21-årige søger i øjeblikket asyl i Tyskland, men forsøgte at komme med færgen til Rødbyhavn, hvor han imidlertid blev afvist.

- Vi ved ikke, hvorfor han valgte at springe fra rællingen i 15 meters højde. Men han overlevede og blev bragt til hospitalet, især fordi han var stærkt nedkølet. Nu skal han så have en samtale med en psykiater, der vil sikre sig, at han ikke er selvmordstruet, før han eventuelt kan blive udskrevet senere i dag, fortæller Torge Stelck.

Hos Scandlines er der stor tilfredshed med medarbejdernes reaktion i forbindelse med redningsaktionen:

- Vi er meget tilfredse med, at det lykkedes os at reagere i løbet af så kort tid. Som søfolk føler vi alle en pligt til at redde liv. At det så kan gøres på otte minutter, det er meget imponerende, og vi er meget tilfredse med medarbejderens lynhurtige reaktion, siger Anette Ustrup Svendsen.


Nyhedsoverblik