Udmagrede køer gik rundt i gylle

En 27-årig landmand er blev dømt for vanrøgt af 100 malkekøer ved retten i Næstved. (obs: Billedet er et arkivfoto og viser ikke de omtalter køer) Foto: Pixabay

En 27-årig landmand er ved retten i Næstved dømt for grov og uforsvarlig behandling af 100 malkekøer.

Køerne gik rundt i pladder og gylle og var udmagrede, da politiet og Fødevarestyrelsen dukkede op på landejendommen ved Herlufsmagle sidste år. Det skriver Sjællandske.

Køernes eje, en 27-årig landmand, er blevet dømt for omfattende vanrøgt af de 100 malkekøer. Han har fået en bøde på 25.000 kroner og har fået frakendt retten til at holde husdyr i tre år. Landmanden har skaffet sig med køerne og modtog dommen uden at anke.

Drømmen der brast

Det var et ungt pars drøm om at have malkekøer, der gik galt. Nogle af dyrene blev syge og for at få økonomien til at løbe rundt, måtte den 27-årige tage fuldtidarbjede. Derfor var det hans højgravide 24-årige kæreste, der stod for at passe dyrene.

- Vi gjorde det bedste, vi kunne. Men det var ikke nok, sagde den 24-årige kvinde, som blev frifundet, i retten ifølge Sjællandske.

Det var destruktionsvirksomheden Daka i Ringsted, der kontaktede politiet i første omgang. De havde gennem en længere periode hentet flere udmagrede døde køer på ejendommen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App