Tilbage til naturen - nu kan du dyrke yoga blandt køerne

Yoga og meditation giver ro i sjælen for mange - og det virker endnu bedre med frisk luft og køer omkring dig, mener folk på Møn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vi er på en mark på det østligste Møn blandt glade blandt Herreford-køer, der slikker juli måneds varme sommersol. Udsigten på marken kan gøre selv den mest rutinerede ejendomsmægler tom for ord - men der er noget, man normalt ikke finder på en mark.

Midt mellem blomster, rolige kvæg og kokasser ligger nemlig 15 mennesker med hver deres yogamåtte

- Hvorfor ikke? Naturen er sådan en inspiration for os i forhold til afslapning. Det samme gælder dyrene. De ved meget mere om at slappe af, end vi gør yogalærer Naseem Khakoo.

Artiklen fortsætter under billedet

 
  Foto: Stephan Svingkær

Intet smukkere sted

Mette Sørensen har dyrket Yoga siden marts, men det er første gang det foregår under åben himmel 

- Det findes ikke bedre. Der findes ikke et smukkere sted end herude. Roen. Vandet. Køerne. Ja, og vejret, siger hun, mens hun peger på den lyseblå himmel.

Artiklen fortsætter under billedet

Mette Sørensen har gennemlevet svære udfordringer - men yoga og meditation hjalp.
Mette Sørensen har gennemlevet svære udfordringer - men yoga og meditation hjalp. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Det er Camp Møns klint, der for første gang i år inviterer sine gæster og andre interesserede til at tage en yoga-måtte med under armen og besøge den nærliggende mark med køer. 

- Idéen er jo kommet, fordi jeg er vokset op med køer. I virkeligheden er der intet nyt under solen. Det er bare at tage noget af det, man har oplevet i sin barndom, siger Ole Eskling, resortmanager på Camp Møns Klint, som har varme minder om at ligge ubekymret i græsset blandt køerne.

Barndommens minder om ro blandt køerne var inspirationen, fortæller Ole Eskling.
Barndommens minder om ro blandt køerne var inspirationen, fortæller Ole Eskling. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Ole Eskling tænkte, at en aktivitet som yoga var helt idéel til den skønne østmønske natur - og at den hørte bedre til blandt græs, dyr og åben himmel end i et træningscenter.

quote Der findes ikke et smukkere sted end herude. Roen. Vandet. Køerne

Mette Sørensen, Basnæs

- Vi er meget ovre i det med at bruge naturen. Vores slogan er We bring you back to nature - og hvordan kan vi gøre det tydeligere end at gøre det lige nu, lige her på et at Danmarks smukkeste steder?

Artiklen fortsætter under billedet

Risikoen for at ramme en kokasse skræmmer ikke Mette Sørensen. Hun har nemlig oplevet langt værre.
Risikoen for at ramme en kokasse skræmmer ikke Mette Sørensen. Hun har nemlig oplevet langt værre. Foto: Stephan Svingkær

Hjalp mod angsten

Når man er på en mark, hvor der går køer, indebærer det en vis risiko for, at komme lidt for tæt på en kokasse. Men for Mette Sørensen betyder det intet. Hun har oplevet det, der er langt værre.

- Jeg har haft brystkræft. Det her gør bare en væsentlig forskel, at man ved, man er i live. Havde jeg stukket fingeren i den, ja, så havde jeg også oplevet det, siger hun.

quote Man er jo hamrende bange for at dø. Så det er dét, det har hjulpet mig med

Mette Sørensen, Basnæs

Meditationen har gjort en stor forskel for Mette Sørensen, der nu igen er helt rask. 

- Man er jo hamrende bange for at dø. Så det er dét, det har hjulpet mig med. Men det hjælper jo også mod stress og alt muligt andet. Og jeg er ikke i tvivl om, at det bare er endnu bedre at gøre det herude, sige Mette Sørensen.

De firbenede tilskuere er nysgerrige, men kommer ikke tæt på til dagens yoga-session under åben himmel. og det er ikke sidste gang at køerne får selskab af Mette Sørensen og de andre deltagere.

- Det er en anbefaling herfra. Selvom der er græshopper, der hopper rundt om ørerne og på næsen og alle vegne. Det er bare som om, at det er okay, siger hun med et smil


Nyhedsoverblik