Syv personer får hårde domme for produktion af skunk

Seks mænd og en kvinde er blevet idømt hårde fængselsstraffe i en omfattende sag om produktion af skunk ved Haslev og på Lolland

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Seks mænd og en kvinde er tirsdag alle blevet dømt til fængselsstraf i en sag, der handlede om dyrkning af mere end 100 kilo skunk. 

Det oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Produktionen af de mere end 100 kilo skunk er sket på flere adresser i Haslev og på Lolland. For at få de mange planter til at gro blev der i samme periode stjålet store mængder strøm i områderne.

Stjal strøm til produktionen

Skunk er en særlig stærk form for marihuana og bliver fremstillet af forædlede cannabisplanter. Planterne skal have høj varme og masser af vand.

Retten dømte alle de tiltalte for grov narkotikakriminalitet og groft tyveri af strøm til brug for produktionen af 100 kilo skunk.

skunk_politi_kalundborg2.jpg
Læs også
Fund af hash-laboratorium: 143 skunkplanter beslaglagt
skunk_politi_kalundborg2.jpg
Læs også
Fund af hash-laboratorium: 143 skunkplanter beslaglagt

Fem af de tiltalte havde ikke dansk statsborgerskab og blev udvist i forbindelse med dommen. Tre tiltalte blev udvist i perioder fra 6 år til 12 år.

To tiltalte, der forud for sagen havde boet i Danmark i mere end 20 år, blev udvist for bestandigt, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i pressemeddelelsen. Sagen blev anket til Østre Landsret.

Organiseret produktion 

Skunk-produktionen blev opdaget af politiet tilbage i 2018. Ifølge Ritzau har politiet gennem de senere år afsløret en stribe illegale gartnerier i øde beliggende ejendomme, og i flere tilfælde er husene blevet ødelagt på grund af fugtskader.

Cannabis
Læs også
Skunk-villa afsløret: To anholdt efter razzia
Cannabis
Læs også
Skunk-villa afsløret: To anholdt efter razzia

Flere vietnamesiske statsborgere er blevet anholdt og siden dømt i sagerne om skunk-produktionen, der tyder på at være organiseret. 


Nyhedsoverblik