Sygehus får hård kritik - sikkerheden for patienter har været i fare på Nykøbing F. Sygehus

Thomas Hove, lægefaglig vicedirektør på Nykøbing F. Sygehus, lover, at patienterne fremover kan føle sig sikre, når de er indlagte på det ortopædkirurgiske sengeafsnit. Foto: Region Sjælland

Nykøbing F. Sygehus får kritik af Styrelsen for Patientsikkerhed for deres håndtering af medicin til patienter.

Personalet på et ortopædkirurgisk sengeafsnit på Nykøbing F. Sygehus har håndteret medicin til patienter uforsvarligt og ikke fulgt godt nok op med behandling af vanedannende medicin såsom morfin.

Det har ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed betydet større problemer for patientsikkerheden, fortæller P4 Sjælland.

Det er noget, vi ser med meget stor alvor på

Bente Møller, overlæge og sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed

Lægerne har ikke haft nok styr på patienternes medicin. Hverken ved indlæggelsen, under opholdet på sygehuset eller ved selve udskrivelsen.

Ifølge overlæge og sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed, Bente Møller, betyder det, at patienterne risikerer at få forkert, for meget eller for lidt medicin.

- Det er noget, vi ser med meget stor alvor på - det er, hvis man ikke har nogle sikre procedurer for at følge op på medicinhåndteringen, siger Bente Møller til P4 Sjælland.

Udskrev patienter uden en plan

Lægerne udskrev ifølge P4 Sjælland også to af tre patienter med stærk smertestillende og vanedannende medicin uden en plan for opfølgning.

Thomas Houe, lægefaglig vicedirektør på Nykøbing F. Sygehus, lover over for P4 Sjælland, at patienterne fremover kan føle sig sikre, når de er indlagt på det ortopædkirurgiske sengeafsnit.

Der er lavet en handleplan i samarbejde med den nyetablerede afdeling, som skal sikre, at de her ting bliver bragt i orden meget hurtigt

Thomas Houe, lægefaglig vicedirektør på Nykøbing F. Sygehus

- Der er lavet en handleplan i samarbejde med den nyetablerede afdeling, som skal sikre, at de her ting bliver bragt i orden meget hurtigt, siger Thomas Hove.

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed blev der ligeledes lavet tilsyn på tre andre afdelinger på sygehuset. Her fandt styrelsen kun få eller slet ingen problemer.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App