SSP-konsulent i Næstved: Sådan tager du den svære snak med din teenager

Bjørn Mazur Andersen, SSP-konsulent i Næstved, kommer her med konkrete råd til, hvordan du kan tale med din teenager om stoffer.

SSP i Næstved opfordrer forældre til at være i dialog med deres unge børn, efter MDMA har gjort to drenge alvorligt syge.

To 15-årige drenge fra Haslev er blevet alvorligt syge af at tage stoffet MDMA i fredags. Samme stof er endt hos to unge piger fra Næstved - dog med knap så alvorlige følger.

SSP, som er et samarbejde mellem skole, socialforvaltning og politi, opfordrer forældrene til at tage den vigtige snak med deres teenagere.

Her følger konkrete råd fra Bjørn Mazur Andersen, SSP-konsulent i Næstved til, hvordan man som forældre kan gribe situationen an, når der skal indledes til dialog: 

Læs også Politiets frygt bekræftet: Farligt stof også solgt i Næstved

Hvordan får man hul på den svære samtale?

- Lige nu er det en historie alle teenagere kender. Man skal spørge børnene om sagen, og hvad de selv ville gøre, hvis de selv fik tilbudt stoffer.

- Det er vigtigt, at man som forældre ikke skælder ud og ikke er fordømmende. Det er helt essentielt bare at lytte.

Hvad gør man, hvis man som forældre tænker, at ”mit barn ville aldrig tage stoffer?”

- Tag snakken alligevel, selvom man tænker, ens barn aldrig ville tage stoffer. Man ved jo ikke, hvad ens barn møder til en privatfest om 14 dage.

Hvis teenageren lukker af, hvad gør man så?

- Så kender man formentlig sit barn så godt, at man ved, hvem de ellers er trygge ved at tale med. Det kunne eventuelt være en onkel, en moster eller en nabo, som har tilgang til ens barn. Dem kunne man alliere sig med og forsøge at få dem til at tage snakken.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App