SSP i Sorø advarer forældre om hærværk og stoffer

Forår og sommer er højsæson for udendørs fællesskaber, men også for hærværk, hash og stoffer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Forældre til børn i udskolingen vil i nærmeste fremtid få tilsendt et brev fra Sorø kommunes SSP-team i deres indbakke.

Foråret og sommeren er nemlig højsæson for udendørs fællesskaber, men også for hærværk. Derfor opfordrer SSP-teamet til, at forældre er med til at tage vare på de unge mennesker, når de færdes i det offentlige rum.

quote De kravler over hegnet til sejlklubben og brænder hul i bordene med deres engangsgrill, og det er hærværk

Rikke Thernøe, SSP-konsulent, Sorø Kommune

- Når det bliver varmt er det vores erfaring, at børn og unge mødes og har deres ungdomsliv i det offentlige rum. De har store højtalere, og de fylder meget. Vi oplever blandt andet, at de kravler over hegnet til sejlklubben og brænder hul i bordene med deres engangsgrill, og det er hærværk, siger Rikke Thernøe, der er SSP-konsulent i Sorø Kommune.

Forældre skal holde opsyn

SSP-konsulenten opfordrer forældrene til, at deres unge holder til i deres private baghaver i stedet for at slippe børnene ud i det offentlige rum uden opsyn.

- Det ønsker vi, for så er vi sikre på, de ikke kommer ud i ballade, og der ikke sker noget, som kan ske, når man er mange samlet uden voksne. Hvis man ikke har lyst til at have de unge i sit eget hjem, kan man gå en tur med hunden og se, om alt foregår i god stemning og sikre, at musikken ikke er for høj, siger Rikke Thernøe.

Eksperimenterer med alkohol, hash og stoffer

Udover hærværk er de lune temperature ifølge SSP-konsulenten også årsag til, at de unge mødes for at eksperimentere med alkohol, hash og stoffer, hvilket også er en ting, SSP-teamet opfordrer forældrene til at være opmærksomme på.

quote Så drikker man måske alkohol en mandag aften eller eksperimenterer med stoffer

Rikke Thernøe, SSP-konsulent, Sorø Kommune

- Når mange unge er samlet, oplever vi, at man får mange gode ideer, der gør, at man er mere risikovillige. Så drikker man måske alkohol en mandag aften eller eksperimenterer med stoffer, siger Rikke Thernøe.

16-årig døde af stoffer i efteråret

Netop problemet med stoffer kender man til i kommunen. I oktober døde 16-årige Marcus Christensen fra Dianalund efter at have indtaget MDMA, da han drak af en Faxe Kondi-sodavand. I sodavandsflasken var der blandet cirka et gram MDMA i væsken.

Læs også
Ung mand skyldig i 16-årigs død - puttede dødelige stoffer i Marcus’ sodavand
Læs også
Ung mand skyldig i 16-årigs død - puttede dødelige stoffer i Marcus’ sodavand

Flasken havde en 18-årig mand givet til Marcus Christensen til en fest i Dianalund. Den 18-årige mand blev idømt fire måneders betinget fængsel.

Unge arrangerer slåskampe

Det er ikke længe siden, at forældre til de ældste elever fik et andet bekymringsbrev tilsendt. Her gjorde SSP-teamet forældrene opmærksomme på slagsmål, der arrangeres på Facebook, hvor unge drenge banker løs på hinanden, mens en gruppe andre drenge står rundt om og filmer og hepper.

Læs også
Skoleelever ned til 7. klasse arrangerer slagsmål på Facebook og filmer det - nu står de frem
Læs også
Skoleelever ned til 7. klasse arrangerer slagsmål på Facebook og filmer det - nu står de frem

- Det er ikke sundt for børn og unge at overvære vold eller deltage i det. Selvom det er arrangerede slåskampe, som man måske er trådt ind i frivilligt, er det stadig vold, sagde Rikke Thernøe i går til TV2 ØST, efter nogle af de implicerede stod frem.

Ligesom nu opfordrede SSP-teamet til, at forældrene tog en snak med deres børn om, hvad der foregår.

 

 


Nyhedsoverblik