Sommersolen er her – men voldsomt vejr nærmer sig

Få dage inde i sommeren har vi allerede set vejret fra sin solrige side og den mere voldsomme side med fugtige tordenbyger. I dag byder på begge dele.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Rundt om i regionen er folk vågnet op til høje temperaturer og næsten ingen vind.

Det kunne altså ligne en fortsættelse af dagen i går, hvor 25,3 grader målt i Langø på Vestlolland betød årets første sommerdag i vejrterminologi. Men det flotte vejr lader ikke til at holde hele dagen. DMI melder således om voldsomt vejr på Sjælland og øerne henad eftermiddagen.

Fra klokken 14 er der fra Fyn og østpå risiko for tordenbyger og lokale skybrud, oplyser DMI. Det betyder, at der nogle steder kan falde mellem 15 og 25 millimeter regn på 30 minutter.

Kan skabe problemer

På grund af risikoen for de store mængder vand opfordrer DMI blandt andet trafikanter til at være opmærksomme. Tilpas kørselshastigheden til sigtbarhedsforholdene og kør ikke ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden, lyder meldingen. Lavtliggende områder som kældre og viadukter kan blive oversvømmet.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er en koldfront fra vest, som mødes med varm og ustabil luft fra det sydøstlige område af landet, der resulterer i det voldsomme vejr, som altså også kan byde på lyn. Derfor opfordrer DMI til, at man søger ly, hvis en tordenbyge nærmer sig. Enten indendørs eller i en bil.

Det er på nuværende tidspunkt blot en risikomelding fra DMI. De vil opgradere til et egentligt varsel, hvis det bliver nødvendigt.


Nyhedsoverblik